×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Samarbetsavtal – FAQ

Frågor och svar om samarbetsavtalet mellan Vision och Kommunal.

Vad är det här för avtal, och vad handlar det om?

Förbundsstyrelserna i Vision och Kommunal har fattat beslut om ett samarbetsavtal. Syftet är att vi ska kunna göra större skillnad för medlemmarna tillsammans än vi kan var och en för sig. Det gäller påverkan av villkoren på arbetsplatsen, och det gäller att vi ska växa och få fler medlemmar.

Med fler medlemmar bakom förslagen, till exempel när det gäller en intresseförhandling på arbetsplatsen, är det lättare att göra skillnad. Det gäller inom de områden där vi har eller kan ha en gemensam syn eller gemensamma förslag.

Avtalet presenteras i en gemensam folder, som finns att beställa i trycksaksbeställningen på vision.se/trycksaker.

Varför gör Vision det här?

Visions och Kommunals medlemmar finns på samma arbetsplatser. Det är nästan alla arbetsplatser inom välfärden. Om vi samarbetar kan vi påverka mer för att medlemmarna ska ha bra villkor, och för att välfärden ska vara så bra som möjligt.

Rekrytering är en viktig del av samarbetsavtalet: att så många som möjligt inom vårt organisationsområde ska gå med i facket, och mer specifikt i Vision eller Kommunal (det fackförbund som tecknar kollektivavtal för den berörda medlemmen).
En del i samarbetsavtalet är också att göra tydligt att vi inte konkurrerar om varandras medlemmar. Störst chans att påverka villkoren finns det när medlemmen är med i det fackförbund som tecknar kollektivavtal för just den personen.

Vad är skillnaden mot tidigare?

Det har funnits ett samverkansavtal mellan Kommunal och SKTF, som togs fram 2005. Det var mer inriktat på att göra tydligt vem som kan vara medlem i vilket förbund, och vad som händer om förbunden tycker olika.

I det här samverkansavtalet ligger betoningen på vad man kan göra tillsammans på arbetsplatserna: att göra skillnad för medlemmarna.

För vem är samarbetsavtalet skrivet?

Mest berörda av samarbetsavtalet är alla förtroendevalda som planerar och genomför det fackliga arbetet på arbetsplatserna. Men alla medlemmar kan ta initiativ till samarbeten på arbetsplatserna.

Vad vill Vision att jag ska göra?

Diskutera igenom materialet i styrelsen och med ombuden. Boka gärna in ett möte tillsammans med Kommunals företrädare om hur ni går vidare. Berätta för medlemmarna och tipsa dem om att komma med förslag på vad ni skulle kunna göra tillsammans för att få bättre villkor på arbetsplatsen. Finns det någon intresseförhandling ni kan driva gemensamt?

Var får jag veta mer?

Har du frågor om innehållet, kontakta gärna Vision Direkt. Vi kommer att publicera tips på samarbeten "i verkliga livet" på vision.se/fortroendevald så fort vi får in dem.

Tycker förbunden lika fast det ena är ett TCO-förbund och det andra är ett LO-förbund?

Bra förutsättningar att göra ett bra jobb, utveckling under yrkeslivet och bra lön för dig som är medlem. Det är både Kommunals och Visions utgångspunkter i det fackliga arbetet.

I samarbetsavtalet finns våra gemensamma ståndpunkter om vad som behövs för schysta villkor och en bra välfärd.

Hur vet jag vilka som kan vara med i Vision och vilka som ska vara med i Kommunal?

Så här står det i foldern om samarbetsavtalet: "Se till att vara medlem i det fackförbund som har hand om 'ditt' kollektivavtal – då kan du påverka mer på din arbetsplats." Är du osäker kan du alltid ringa Vision Direkt.

Om Kommunal och Vision är oense om vilket förbund medlemmen ska tillhöra eller vilket kollektivavtal som borde gälla går ärendet vidare till förbundens centrala kontor. Sista instans för att avgöra det är samarbetskommittén mellan förbunden.

Nyheter

Veronica Magnusson ny ledamot i Agenda 2030- delegationen

Visions förbundsordförande Veronica Magnusson har utsetts av regeringen till ny ledamot i Agenda 2030- delegationen. Veronica Magnusson kommer med sitt fackliga perspektiv att bidra med viktig kompetens till delegationens arbete.  för 3 dagar sedan

Så har ledningen engagerat sig för en bättre arbetsmiljö

Den dagliga arbetsmiljön engagerar såväl medarbetare och skyddsombud som chefer och politiker. VA Syd och Emmaboda kommun är två arbetsplatser som kan se effekten av att arbeta med Arbetsmiljöverkets föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö (OSA). Personalcheferna berättar om några konkreta insatser.  för 5 dagar sedan

Stresskollen – ett handfast stöd vid förändring

Stress och arbetsmiljö är stora frågor som kan vara svåra att prata om på jobbet – särskilt i tider då en arbetsgrupp står inför stora förändringar. Här berättar vi om två arbetsplatser som använt Stresskollen som ett verktyg för att stärka gemenskapen i arbetslaget.  för 5 dagar sedan

Hur bra är du på att övertyga?

Vad är det för skillnad på att övertala och övertyga medarbetare? Serena Mon de Vienne, retorikexpert på Snacka Snyggt reder ut begreppen.  för 6 dagar sedan

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

1143 nya medlemmar under april

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Fråga Vision Direkt

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar mellan 8 och 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se alla vardagar mellan 8 och 20

eller chatta

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb