×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Mångfaldsmaterial - FAQ

Frågor och svar om mångfaldsfoldern som tagits fram av Kommunal och Vision i samarbete.

Vad är det här?

Foldern "Kommunal och Vision tillsammans för likabehandling. En arbetsplats för alla" innehåller:

  • en beskrivning av hur Vision och Kommunal ser på mångfald och likabehandling i arbetslivet och i välfärden,
  • diskussionsfrågor för att få igång ett samtal på arbetsplatsen

Varför gör Vision det här?

När Vision och Kommunal nu lanserar samarbetsavtalet vill vi komma med ett konkret exempel på vad man kan samarbeta om på arbetsplatserna. Mångfald och antidiskriminering är ett område som många avdelningar och klubbar redan är igång med, och det finns anledning att ta upp det på arbetsplatserna just nu. Både Vision och Kommunal ser att det finns grupper som syns tydligt i debatten och som vill dela upp samhället i vi och dom.

Ska Vision ta politisk ställning?

Vision är ett partipolitiskt obundet fackförbund. Det innebär dock inte att vi är opolitiska. Vision tar ställning i frågor som är viktiga för medlemmarna. Vår arena är i första hand arbetslivet, men också frågor som berör eller påverkar arbetslivet och livet för medlemmarna.

Här kan du läsa mer om Visions arbete mot alla former av diskriminering.

Tycker Vision och Kommunal lika om mångfald?

Både Kommunal och Vision ser att mångfald i välfärdens verksamheter är en tillgång för arbetsplatserna. Det kommer att behöva rekryteras många till välfärdssektorn under de närmaste åren, och vi är därför beroende av att kunna attrahera motiverade medarbetare med olika bakgrund.

Båda förbunden har människors lika värde och likabehandling som utgångspunkt. Våra arbetsplatser ska ha en öppen inställning till alla människor, oavsett bakgrund.

Får den som röstar på Sverigedemokraterna inte vara med i Vision?

Vision har inga åsikter om vilka politiska sympatier som våra medlemmar har.

Men den som vill vara förtroendevald i Vision kan inte samtidigt vara förtroendevald eller aktiv i Sverigedemokraterna. Det beror på att Sverigedemokraternas politik inte överensstämmer med vår värdegrund som alla förtroendevalda arbetar efter.

Läs mer om Visions värdegrund .

Vad vill Vision att jag som är förtroendevald ska göra?

Ha gärna foldern som en utgångspunkt på ett medlemsmöte, och gå igenom diskussionsfrågorna. I styrelsen och med ombuden, prata om: hur ser det ut på er arbetsplats, vad kan ni göra själva, vad kan ni göra med arbetsgivaren och hur kan Vision och Kommunal samarbeta när det gäller mångfald och likabehandling?

Jag behöver lära mig mer för att kunna ha en diskussion på min arbetsplats. Var får jag det?

Kontakta gärna er regionala representant i RIM, rådet för integration och etnisk mångfald.

Vad gör jag om jag får frågor som jag inte kan svara på?

Kontakta gärna Vision Direkt.

Nyheter

Vinnarna av SveaPriset tillsammans med prisutdelare Lena Hallengren. Foto: Kvalitetsmässan

Vinnarna av SveaPriset tillsammans med prisutdelare Lena Hallengren. Foto: Kvalitetsmässan

Lidingö Stad och Region Gävleborg prisades under Kvalitetsmässan

Region Gävleborg tilldelades SveaPriset och Lidingö Stad utsågs till Sveriges DigitaliseringsKommun 2019 under Kvalitetsmässan.  för 9 timmar sedan

Veronica Magnusson och Anders Ygeman.

Visions medlemmars IT-strul lyftes med digitaliseringsministern

Under ett kort men intensivt möte mellan Anders Ygeman, digitaliseringsminister, och Visions förbundsordförande, Veronica Magnusson, hann det pratas om Visions medlemmars vardag med IT-strul, att det måste bli en nationell samordning kring digitaliseringen och att regeringen, SKL och fack måste samarbeta för att underlätta digitaliseringen.  igår kl 20:07

Sollentuna kommun tar emot utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun av prisutdelare Veronica Magnusson. 

Foto: Kvalitetsmässan

Årets KvalitetsKommun 2019 är Sollentuna

På tisdagskvällen fick Sollentuna kommun utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun 2019. Juryn lyfte bland annat att ett väl fungerande samspel mellan politiker och tjänstepersoner samt ett tydligt styrsystem är några av de faktorer som gjorde att Sollentuna kommun tilldelades priset.  igår kl 16:02

Gör plats för mer kvinnlig innovation

Trots att välfärden är kvinnodominerad drivs digitaliseringsarbete i hög utsträckning av unga män med stora budgetar. Kvinnliga chefer och medarbetare har ofta bristande inflytande när stora tekniska projekt ska genomföras. Det är slöseri med välfärdens mest värdefulla kompetens – de anställda.  igår kl 11:54

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

741 nya medlemmar under november

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Fråga Vision Direkt

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar mellan 8 och 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se. Du kan även chatta vardagar 9-15.

Till chatten

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb