×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Mångfaldsmaterial - FAQ

Frågor och svar om mångfaldsfoldern som tagits fram av Kommunal och Vision i samarbete.

Vad är det här?

Foldern "Kommunal och Vision tillsammans för likabehandling. En arbetsplats för alla" innehåller:

  • en beskrivning av hur Vision och Kommunal ser på mångfald och likabehandling i arbetslivet och i välfärden,
  • diskussionsfrågor för att få igång ett samtal på arbetsplatsen

Varför gör Vision det här?

När Vision och Kommunal nu lanserar samarbetsavtalet vill vi komma med ett konkret exempel på vad man kan samarbeta om på arbetsplatserna. Mångfald och antidiskriminering är ett område som många avdelningar och klubbar redan är igång med, och det finns anledning att ta upp det på arbetsplatserna just nu. Både Vision och Kommunal ser att det finns grupper som syns tydligt i debatten och som vill dela upp samhället i vi och dom.

Ska Vision ta politisk ställning?

Vision är ett partipolitiskt obundet fackförbund. Det innebär dock inte att vi är opolitiska. Vision tar ställning i frågor som är viktiga för medlemmarna. Vår arena är i första hand arbetslivet, men också frågor som berör eller påverkar arbetslivet och livet för medlemmarna.

Här kan du läsa mer om Visions arbete mot alla former av diskriminering.

Tycker Vision och Kommunal lika om mångfald?

Både Kommunal och Vision ser att mångfald i välfärdens verksamheter är en tillgång för arbetsplatserna. Det kommer att behöva rekryteras många till välfärdssektorn under de närmaste åren, och vi är därför beroende av att kunna attrahera motiverade medarbetare med olika bakgrund.

Båda förbunden har människors lika värde och likabehandling som utgångspunkt. Våra arbetsplatser ska ha en öppen inställning till alla människor, oavsett bakgrund.

Får den som röstar på Sverigedemokraterna inte vara med i Vision?

Vision har inga åsikter om vilka politiska sympatier som våra medlemmar har.

Men den som vill vara förtroendevald i Vision kan inte samtidigt vara förtroendevald eller aktiv i Sverigedemokraterna. Det beror på att Sverigedemokraternas politik inte överensstämmer med vår värdegrund som alla förtroendevalda arbetar efter.

Läs mer om Visions värdegrund .

Vad vill Vision att jag som är förtroendevald ska göra?

Ha gärna foldern som en utgångspunkt på ett medlemsmöte, och gå igenom diskussionsfrågorna. I styrelsen och med ombuden, prata om: hur ser det ut på er arbetsplats, vad kan ni göra själva, vad kan ni göra med arbetsgivaren och hur kan Vision och Kommunal samarbeta när det gäller mångfald och likabehandling?

Jag behöver lära mig mer för att kunna ha en diskussion på min arbetsplats. Var får jag det?

Kontakta gärna er regionala representant i RIM, rådet för integration och etnisk mångfald.

Vad gör jag om jag får frågor som jag inte kan svara på?

Kontakta gärna Vision Direkt.

Nyheter

Veronica Magnusson ny ledamot i Agenda 2030- delegationen

Visions förbundsordförande Veronica Magnusson har utsetts av regeringen till ny ledamot i Agenda 2030- delegationen. Veronica Magnusson kommer med sitt fackliga perspektiv att bidra med viktig kompetens till delegationens arbete.  igår kl 15:10

Så har ledningen engagerat sig för en bättre arbetsmiljö

Den dagliga arbetsmiljön engagerar såväl medarbetare och skyddsombud som chefer och politiker. VA Syd och Emmaboda kommun är två arbetsplatser som kan se effekten av att arbeta med Arbetsmiljöverkets föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö (OSA). Personalcheferna berättar om några konkreta insatser.  i förrgår kl 07:00

Stresskollen – ett handfast stöd vid förändring

Stress och arbetsmiljö är stora frågor som kan vara svåra att prata om på jobbet – särskilt i tider då en arbetsgrupp står inför stora förändringar. Här berättar vi om två arbetsplatser som använt Stresskollen som ett verktyg för att stärka gemenskapen i arbetslaget.  för 3 dagar sedan

Hur bra är du på att övertyga?

Vad är det för skillnad på att övertala och övertyga medarbetare? Serena Mon de Vienne, retorikexpert på Snacka Snyggt reder ut begreppen.  för 4 dagar sedan

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

1112 nya medlemmar under april

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Fråga Vision Direkt

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar mellan 8 och 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se alla vardagar mellan 8 och 20

eller chatta

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb