×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kampanj hösten 2011

För gladare måndagar. Så heter Visions kampanj som just nu syns i tidningar, på stortavlor och i bussar och tunnelbanor runtom i Sverige.

kampanjaffischKampanjen är en del av höstens satsningar för att visa upp att vi är ett fackförbund som har den enskilda medlemmen i fokus och med handlingskraft gör att arbetslivet blir precis så bra som våra medlemmar vill att det ska vara.

Lokalt och regionalt kommer vi i Vision att träffa över 100 000 människor under hösten. Som stöd till det syns Vision just nu även i reklamkampanjen För gladare måndagar. Med hjälp av kampanjen ska vi sätta igång diskussioner på arbetsplatserna om vad det är som gör att det är roligt att gå till jobbet på måndagen och alla andra dagar.

Många nomineringar

Kampanjen uppmanar också människor att komma med idéer på hur man får en gladare måndag, samt inbjuder till att nominera kollegor som förgyller vardagen. De nominerade har sen chansen att få en överraskning från Vision. Sanna Fransson jobbar med det praktiska kring kampanjen. Det innebär allt från att vara rösten på telefonsvararen du kommer till när du ringer in för att nominera någon till att hålla koll på nomineringarna samt svara på frågor.

- Jag tittar på vilka vi ska uppmärksamma och fixar och trixar så att de får roliga överraskningar på måndagen! Det är jätteroligt, framförallt att läsa de fina motiveringarna som kommer in som är både kul och uppmuntrande. Det finns väldigt många bra kollegor där ute som lyser upp tillvaron på sina arbetsplatser, säger Sanna.

Bara första veckan kom det in närmare 200 nomineringar. De flesta väljer att nominera genom anmälningsformuläret på webben (vision.se/gladaremandagar), även om det även går att nominera genom att ringa eller nominera på Facebook.

- Nomineringarna handlar genomgående om kollegor som lyfter ens vardag. Det är många positiva ord och motiveringar, men det som är återkommande är att personerna är glada, hjälpsamma och alltid finns där. Dessutom är det många som lyfter att personerna som de nominerar är duktiga på sina jobb och att de bidrar till att skapa en god och positiv miljö på arbetsplatsen. Det är också flera som har nominerat sina chefer för att de är så bra ledare, och gör arbetet roligt. Det är roligt att höra tycker jag!

Överraskningar på gång

Vad är det för gladare måndagar-överraskningar som planeras?

- Det är allt från mindre överraskningar där vi uppmuntrar bra kollegor och glädjespridare med fina blommor och ett tårtkalas för arbetsplatsen, till större och lite galnare saker. Det ska ju vara en överraskning så jag kan inte avslöja för mycket, men fokus är fortfarande på att man tillsammans på arbetsplatsen ska få något som man kan ha glädje av och uppleva tillsammans.

Tips på vad du kan göra!

Använd dig gärna av Gladare måndagar-budskapet både i de möten ni har planerat och på arbetsplatserna. Hjälps vi åt att sprida budskapet ökar såklart chanserna att vi når fram.

  • Sätt upp annonserna som finns i affischform (A3-format) på så många ställen du kan kopplat till våra arbetsplatser. Affischerna laddar du ner på förtroendevaldas sidor på vision.se
  • Initiera diskussioner vid fikaraster och vid träffar om vad som gör måndagar gladare eller bättre. Det kan handla om allt ifrån viktiga arbetsmiljöaspekter till gott fika och galna upptåg bland kollegorna.
  • Gör en egen, lokal, Gladare måndagarsatsning. Arrangera roliga och trevliga aktiviteter på just måndagar. Det kan vara frukost, fair-fika, powerwalka tillsammans och så vidare. Gör en tävling om bästa Gladare måndagsförslaget, rösta fram en vinnare och fira. Och så vidare. Låt existerande medlemmar delta och bjud även in potentiella medlemmar.
  • Glöm inte bort att ta kort och filma. Publicera på nätet och lägg en länk på Visions Facebooksida så att vi alla kan ta del av allt som händer.

Vad gör din måndag gladare?

Ta del av kampanjen på vision.se/gladaremandagar

Nyheter

Så har ledningen engagerat sig för en bättre arbetsmiljö

Den dagliga arbetsmiljön engagerar såväl medarbetare och skyddsombud som chefer och politiker. VA Syd och Emmaboda kommun är två arbetsplatser som kan se effekten av att arbeta med Arbetsmiljöverkets föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö (OSA). Personalcheferna berättar om några konkreta insatser.  igår kl 07:00

Stresskollen – ett handfast stöd vid förändring

Stress och arbetsmiljö är stora frågor som kan vara svåra att prata om på jobbet – särskilt i tider då en arbetsgrupp står inför stora förändringar. Här berättar vi om två arbetsplatser som använt Stresskollen som ett verktyg för att stärka gemenskapen i arbetslaget.  i förrgår kl 10:00

Hur bra är du på att övertyga?

Vad är det för skillnad på att övertala och övertyga medarbetare? Serena Mon de Vienne, retorikexpert på Snacka Snyggt reder ut begreppen.  för 3 dagar sedan

Stort intresse för träff om mansnormer

Som en följd av samtalen om sexuella trakasserier under hashtagen #metoo arrangerar Vision tillsammans med organisationen MÄN den 8 maj en heldagsträff för medlemmar som definierar sig som män. Syftet är att förändra destruktiva mansnormer och främja jämställda arbetsplatser.  för 6 dagar sedan

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

1009 nya medlemmar under april

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Fråga Vision Direkt

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar mellan 8 och 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se alla vardagar mellan 8 och 20

eller chatta

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb