Kampanj hösten 2011 | Vision
×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kampanj hösten 2011

För gladare måndagar. Så heter Visions kampanj som just nu syns i tidningar, på stortavlor och i bussar och tunnelbanor runtom i Sverige.

kampanjaffischKampanjen är en del av höstens satsningar för att visa upp att vi är ett fackförbund som har den enskilda medlemmen i fokus och med handlingskraft gör att arbetslivet blir precis så bra som våra medlemmar vill att det ska vara.

Lokalt och regionalt kommer vi i Vision att träffa över 100 000 människor under hösten. Som stöd till det syns Vision just nu även i reklamkampanjen För gladare måndagar. Med hjälp av kampanjen ska vi sätta igång diskussioner på arbetsplatserna om vad det är som gör att det är roligt att gå till jobbet på måndagen och alla andra dagar.

Många nomineringar

Kampanjen uppmanar också människor att komma med idéer på hur man får en gladare måndag, samt inbjuder till att nominera kollegor som förgyller vardagen. De nominerade har sen chansen att få en överraskning från Vision. Sanna Fransson jobbar med det praktiska kring kampanjen. Det innebär allt från att vara rösten på telefonsvararen du kommer till när du ringer in för att nominera någon till att hålla koll på nomineringarna samt svara på frågor.

- Jag tittar på vilka vi ska uppmärksamma och fixar och trixar så att de får roliga överraskningar på måndagen! Det är jätteroligt, framförallt att läsa de fina motiveringarna som kommer in som är både kul och uppmuntrande. Det finns väldigt många bra kollegor där ute som lyser upp tillvaron på sina arbetsplatser, säger Sanna.

Bara första veckan kom det in närmare 200 nomineringar. De flesta väljer att nominera genom anmälningsformuläret på webben (vision.se/gladaremandagar), även om det även går att nominera genom att ringa eller nominera på Facebook.

- Nomineringarna handlar genomgående om kollegor som lyfter ens vardag. Det är många positiva ord och motiveringar, men det som är återkommande är att personerna är glada, hjälpsamma och alltid finns där. Dessutom är det många som lyfter att personerna som de nominerar är duktiga på sina jobb och att de bidrar till att skapa en god och positiv miljö på arbetsplatsen. Det är också flera som har nominerat sina chefer för att de är så bra ledare, och gör arbetet roligt. Det är roligt att höra tycker jag!

Överraskningar på gång

Vad är det för gladare måndagar-överraskningar som planeras?

- Det är allt från mindre överraskningar där vi uppmuntrar bra kollegor och glädjespridare med fina blommor och ett tårtkalas för arbetsplatsen, till större och lite galnare saker. Det ska ju vara en överraskning så jag kan inte avslöja för mycket, men fokus är fortfarande på att man tillsammans på arbetsplatsen ska få något som man kan ha glädje av och uppleva tillsammans.

Tips på vad du kan göra!

Använd dig gärna av Gladare måndagar-budskapet både i de möten ni har planerat och på arbetsplatserna. Hjälps vi åt att sprida budskapet ökar såklart chanserna att vi når fram.

  • Sätt upp annonserna som finns i affischform (A3-format) på så många ställen du kan kopplat till våra arbetsplatser. Affischerna laddar du ner på förtroendevaldas sidor på vision.se
  • Initiera diskussioner vid fikaraster och vid träffar om vad som gör måndagar gladare eller bättre. Det kan handla om allt ifrån viktiga arbetsmiljöaspekter till gott fika och galna upptåg bland kollegorna.
  • Gör en egen, lokal, Gladare måndagarsatsning. Arrangera roliga och trevliga aktiviteter på just måndagar. Det kan vara frukost, fair-fika, powerwalka tillsammans och så vidare. Gör en tävling om bästa Gladare måndagsförslaget, rösta fram en vinnare och fira. Och så vidare. Låt existerande medlemmar delta och bjud även in potentiella medlemmar.
  • Glöm inte bort att ta kort och filma. Publicera på nätet och lägg en länk på Visions Facebooksida så att vi alla kan ta del av allt som händer.

Vad gör din måndag gladare?

Ta del av kampanjen på vision.se/gladaremandagar

Nyheter

Foto: Mark Bollhorst PHOTOGRAPHER

Foto: Mark Bollhorst PHOTOGRAPHER

Vision lyfte vikten av IT-skyddsronder

Vision var på en tvådagarskonferens i Berlin där man diskuterade hur facken kan jobba med kollektivavtal och partsdialog för att skapa bästa möjliga förutsättningar när arbetsplatser digitaliserar och automatiseras.  2018-07-13

Ulrika Westerlund.

”Framtidens socialtjänstlag ska vara sammanhållen och framåtsyftande”

Regeringen gör en översyn av socialtjänstlagen och vissa av socialtjänstens uppgifter. Vision sitter med som experter i utredningen och vision.se har intervjuat några politiker i den parlamentariska referensgrupp som finns till utredningen om framtidens socialtjänst. Här svarar Ulrika Westerlund (L) vad hon tycker är viktigt.  2018-07-13

Per-Olof Forsblom

”Socialarbetarnas kompetens måste tillvaratas”

Regeringen gör en översyn av socialtjänstlagen och vissa av socialtjänstens uppgifter. Vision sitter med som experter i utredningen och vision.se har intervjuat några politiker i den parlamentariska referensgrupp som finns till utredningen om framtidens socialtjänst. Här svarar Per-Olof Forsblom (V) vad han tycker är viktigt.  2018-07-11

Så får du en stressfri semester

Har du inte gått på semester än? Eller är du på semester men har svårt att koppla av? Här kommer 7 tips för en stressfri semester.  2018-07-11

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

575 nya medlemmar under augusti

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Fråga Vision Direkt

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar mellan 8 och 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se alla vardagar mellan 8 och 20

eller chatta

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb