×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

En bra introduktion ger gladare måndagar

Vision är verkligen en organisation som vågar fråga. Trots helger så passerade medlemssnurran tusen nya medlemmar redan i mitten av januari. Vilken kanonstart på året! Som ny ordförande känns det såklart väldigt bra, och jag hoppas och tror att också ni får energi av allt bra ni åstadkommer.

veronicaKrönika i Aspekten nr 1 2015

Just denna positiva känsla är något som jag bär med mig sedan dagen jag blev vald till ordförande. Jag har blivit så väl mottagen, ute på arbetsplatser och i andra sammanhang. Jag vill tacka alla för att ni har fått mig att känna mig välkommen i min nya roll.

Och det är så jag vill att det ska kännas för alla; som ny i ett uppdrag i Vision eller som ny på jobbet. Genom att vara en organisation som bjuder in och tar hand om människor gör vi det lättare för fler att engagera sig.

Det handlar om att känna sig välkommen. Att få bekanta sig med arbetsplatsen, arbetsuppgifterna och yrkesrollen. Att få handledning i jobbet och veta vad som förväntas av en. Det är detta som Vision kallar introduktion.

Just nu tar många studenter examen från högskolan och är på väg ut på arbetsmarknaden. Det här är en grupp som många gånger kan bli medlemmar i Vision, och som vi måste vara relevanta för. En viktig fråga för dem handlar just om att få en bra introduktion i jobbet.

Vision har frågat medlemmarna hur de ser på den introduktion de fick som nyanställda. Resultaten varierar stort beroende på yrke. Klart är dock att många inte får den introduktion de behöver.

Visions mål är att alla våra akademiker vid sin första anställning ska garanteras ett års planlagd introduktion, och att även erfarna medarbetare ska garanteras 100 dagar planerad introduktion när de byter jobb.

För en sak är säker: en bra introduktion är en framgångsfaktor. Vi kan se att de som har fått en planlagd introduktion trivs bättre på jobbet. De tycker att de har bättre möjlighet till planering, uppföljning och utveckling i sitt dagliga arbete. De upplever att de har bättre balans mellan arbetsliv och privatliv, och de upplever heller inte arbetsbelastningen som lika hög som de som inte har fått en planerad introduktion.
Introduktion är med andra ord en fråga som arbetsgivarna har mycket att vinna på. Ett sätt att driva denna - och andra arbetsplatsnära frågor - är att driva intresseförhandlingar med arbetsgivaren.

I fjol genomfördes intresseförhandlingar i fler än hälften av Visions avdelningar och klubbar. Jag hoppas att vi i år kan få igång ännu fler förhandlingar som kan resultera i förbättrade villkor för medlemmarna. Så att ännu fler kan få ut så mycket så möjligt av sitt arbetsliv.

Veronica Karlsson
Förbundsordförande Vision

Nyheter

Eva-Lotta Nilsson, förhandlingschef på Vision

Eva-Lotta Nilsson, förhandlingschef på Vision

Vägen till friskare arbetsplatser går genom samverkan

Hög sjukfrånvaro är negativ för alla. Det innebär sämre livskvalitet för medarbetare och förlorade kompetenser och ökade kostnader för arbetsgivare. Nu finns en ny vägledning som ska underlätta arbetet i centrala samverkansgrupper och skyddskommittéer. Vägledningen innehåller bland annat framgångsfaktorer och förslag på en arbetsprocess för att hitta en väg till friskare arbetsplatser.  2019-10-04

Veronica Magnusson: ”Låt 27 september bli startskottet för att växla upp klimatarbetet”

Den 27 september kommer klimatet att uppmärksammas över hela världen i samband med FNs klimattoppmöte.  2019-09-18

Privat bild

Årsmötet slog rekord

Så gjorde Malmöavdelningen för att öka deltagandet på årsmötet.  2019-03-29

Landsting nu regioner

Från och med den 1 januari har alla Sveriges regioner tagit över det regionala utvecklingsansvaret från länsstyrelserna. För Visions avdelning i Sörmland har regionbildningen inneburit tydligare och kortare beslutsvägar.  2019-01-29

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

1099 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Fråga Vision Direkt

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar mellan 8 och 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se. Du kan även chatta vardagar 9-15.

Till chatten

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb