×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

En bra introduktion ger gladare måndagar

Vision är verkligen en organisation som vågar fråga. Trots helger så passerade medlemssnurran tusen nya medlemmar redan i mitten av januari. Vilken kanonstart på året! Som ny ordförande känns det såklart väldigt bra, och jag hoppas och tror att också ni får energi av allt bra ni åstadkommer.

veronicaKrönika i Aspekten nr 1 2015

Just denna positiva känsla är något som jag bär med mig sedan dagen jag blev vald till ordförande. Jag har blivit så väl mottagen, ute på arbetsplatser och i andra sammanhang. Jag vill tacka alla för att ni har fått mig att känna mig välkommen i min nya roll.

Och det är så jag vill att det ska kännas för alla; som ny i ett uppdrag i Vision eller som ny på jobbet. Genom att vara en organisation som bjuder in och tar hand om människor gör vi det lättare för fler att engagera sig.

Det handlar om att känna sig välkommen. Att få bekanta sig med arbetsplatsen, arbetsuppgifterna och yrkesrollen. Att få handledning i jobbet och veta vad som förväntas av en. Det är detta som Vision kallar introduktion.

Just nu tar många studenter examen från högskolan och är på väg ut på arbetsmarknaden. Det här är en grupp som många gånger kan bli medlemmar i Vision, och som vi måste vara relevanta för. En viktig fråga för dem handlar just om att få en bra introduktion i jobbet.

Vision har frågat medlemmarna hur de ser på den introduktion de fick som nyanställda. Resultaten varierar stort beroende på yrke. Klart är dock att många inte får den introduktion de behöver.

Visions mål är att alla våra akademiker vid sin första anställning ska garanteras ett års planlagd introduktion, och att även erfarna medarbetare ska garanteras 100 dagar planerad introduktion när de byter jobb.

För en sak är säker: en bra introduktion är en framgångsfaktor. Vi kan se att de som har fått en planlagd introduktion trivs bättre på jobbet. De tycker att de har bättre möjlighet till planering, uppföljning och utveckling i sitt dagliga arbete. De upplever att de har bättre balans mellan arbetsliv och privatliv, och de upplever heller inte arbetsbelastningen som lika hög som de som inte har fått en planerad introduktion.
Introduktion är med andra ord en fråga som arbetsgivarna har mycket att vinna på. Ett sätt att driva denna - och andra arbetsplatsnära frågor - är att driva intresseförhandlingar med arbetsgivaren.

I fjol genomfördes intresseförhandlingar i fler än hälften av Visions avdelningar och klubbar. Jag hoppas att vi i år kan få igång ännu fler förhandlingar som kan resultera i förbättrade villkor för medlemmarna. Så att ännu fler kan få ut så mycket så möjligt av sitt arbetsliv.

Veronica Karlsson
Förbundsordförande Vision

Nyheter

Vision växer mest av TCO-förbunden

För sjunde året i rad växer TCO och Vision. Vision är nu 195 000 medlemmar, en ökning med 2,9 procent. ”Varje ny medlem ger oss som redan är medlemmar mer kraft”, säger Visions förbundsordförande Veronica Magnusson.  2018-02-07

Nytt försäkringsbolag från 2018

Nu går kommunikationen om nytt försäkringsbolag ut till våra medlemmar. Informationen kommer att gå ut som brev till alla berörda och de första breven beräknas nå medlemmarna 27 oktober och skickas sedan ut i omgångar under hela november månad.  2017-11-01

Känner du en blivande kursledare?

Petra Höglund gick kursledarutbildningen 2016 för att hon ville engagera sig mer i Vision och kände ett behov att kunna bidra på ett annat sätt. Här berättar hon varför man ska bli kursledare i Vision.  2017-10-25

Förbundsordförande på Facebook – ”en del frustration, mycket vilja och en hel del firande”

Nu startar Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, en officiell sida på Facebook. Här berättar hon varför.  2017-09-12

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

1135 nya medlemmar under april

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Fråga Vision Direkt

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar mellan 8 och 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se alla vardagar mellan 8 och 20

eller chatta

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb