×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

  • Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

E-utbildningar för dig som förtroendevald

Funderar du på ett fackligt uppdrag och vill ta reda på vad det innebär? Eller har du redan ett förtroendeuppdrag, men behöver mer kunskap och verktyg för att bli säkrare i din roll? Då har du kommit rätt. Använd gärna hörlurar då e-utbildningarna innehåller filmklipp och speakerljud. Vi sparar var du är i utbildningen om du skulle behöva avbryta och komma tillbaka vid ett senare tillfälle. Vi lagrar utbildningens status på Mina sidor.

E-utbildning om dataskydd

Utbildningen tar ca 20-30 minuter. Du behöver vara inloggad på vision.se för att starta utbildningen.

Starta utbildning

E-utbildning för Vision-ombud (ca 60 min)

Denna e-utbildning hjälper dig på vägen för att utveckla den kunskap och kompetens du behöver i ditt uppdrag som Vision-ombud. Du får du koll på hur du bli aktiv i dialogen med medlemmar, blivande medlemmar och nyanställda. Du får även lära dig hur du kan vara aktiv i samverkan på arbetsplatsen och coacha medlemmarna rätt när de behöver rådgivning eller fackligt stöd. Du väljer själv om du vill gå utbildningen på en dator, surfplatta eller mobil.

Starta utbildning

E-utbildning för valutskott (ca 50 min)

Valutskottets viktigaste uppdrag är att aktivt rekrytera kandidater till en väl fungerande styrelse som speglar arbetsplatsen. Men vad är en bra styrelse? Hur söker valutskottet intresserade och lämpliga kandidater under hela mandatperioden? Hur går valprocessen till? Den här e-utbildningen ger dig baskunskaper för ett framgångsrikt valutskottsarbete. Du väljer själv om du vill gå den på en dator, surfplatta eller mobil.

Starta utbildning

Schyst arbetsmiljö (ca 60 min)

Arbetsmiljöarbete är både kul och lärorikt. I den här e-utbildningen får du som nytt skyddsombud koll på vad som ingår i uppdraget och hur du kan jobba för en bra arbetsmiljö på arbetsplatsen. För att genomföra denna utbildning behöver du en dator med programvaran Flash installerad. Välj webbläsaren Internet Explorer då den stödjer Flash. Webbläsaren Google Chrome fungerar också om du först godkänner att få frågan om att köra Flash i inställningarna.

Starta utbildning

E-utbildning för kassörer (ca 60 min)

Är du ny som kassör och vill lära dig mer om uppdraget och bokföring? Då ska du gå denna e-utbildning. Du får du koll på kassörens roll och verktyg för att känna dig trygg i ditt uppdrag. Även du som är revisor får kunskap om ditt uppdrag. Denna e-utbildning kan du genomföra på en dator.

Starta utbildning

Rekryteringsutbildning (ca 75 min)

Testa rekrytera fyra cyberkollegor till Vision och få bra tips under vägen. Att rekrytera nya medlemmar är helt avgörande för vilket inflytande Vision har på jobbet. I rekryteringsutbildningen får du utmana dig själv och samtidigt pröva nya sätt att rekrytera medlemmar. För att genomföra denna utbildning behöver du en dator med programvaran Flash installerad. Välj webbläsaren Internet Explorer då den stödjer Flash. Webbläsaren Google Chrome fungerar också om du först godkänner att få frågan om att köra Flash i inställningarna. Det finns inte något intyg för nedladdning i denna e-utbildning.

Starta utbildning

Mångfaldsutbildning: En arbetsplats för alla (ca 20 min)

Vision står upp för allas lika värde, inkludering och mångfald på jobbet. Med mångfald menar vi att alla ska kunna vara sig själva på jobbet, att arbetsplatserna är öppna för alla och att kompetensen är det som ska vara avgörande vid en anställning. Som ett steg på vägen dit har Vision tagit fram den här utbildningen om mångfald i arbetslivet. Du kommer genom filmer, frågor och övningar få utforska och fundera på hur mångfald kan bidra till ett öppnare arbetsliv - en arbetsplats för alla.

Starta utbildning

Du behöver inte vara inloggad för att gå denna utbildning och ditt resultat registreras inte.

Schyst arbetsliv (ca 2 tim 50 min)

I Visions medlemsutbildning får du bland annat koll på hur du kan påverka din arbetsmiljö, ditt fackförbund, din karriär och dina förutsättningar på jobbet.

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

807 nya medlemmar under april

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Chatta med Vision Direkt

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning. Chatta med oss vardagar 9-15.

Till chatten

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb