×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ställ frågan till 20 under 2020

Ställ frågan - så fortsätter vi att växa!

Hurra! Vision fortsätter att växa - för nionde året i rad! I år lägger vi in en extra växel och ställer frågan till ännu fler om de vill bli medlem i Vision. Förbundsordförande Veronica Magnusson utmanar sig själv, dig och alla förtroendevalda i Vision att ställa frågan om medlemskap till minst 20 personer under 2020.

Nu är vi hela 199 000 medlemmar i Vision. Drygt en fjärdedel av de medlemmar som rekryterades under 2019 är 30 år eller yngre.
- Jag är oerhört stolt över att vi fortsätter att växa när vi nu går in i det nya decenniet! Vi har haft en tydlig målsättning att göra skillnad på arbetsplatserna och i samhällsdebatten genom att öka i facklig styrka, därför är det glädjande att vi växer nu för nionde året i rad. Tillsammans skapar vi ett starkare Vision med större möjligheter att påverka på arbetsplatserna och i arbetslivet, säger Veronica.

stallfragan_695x350.png

För att nå resultat och hålla vårt löfte till medlemmarna – att de ska få ut så mycket som möjligt av sitt arbetsliv – måste Vision fortsätta att växa och stärka vårt inflytande. Att vi blir fler och starkare i våra yrkesgrupper är själva grunden för att kunna göra skillnad.

 - Vi vet att den främsta anledningen till att man väljer att bli medlem i Vision är att man får frågan om medlemskap. Därför är det allra viktigaste att vi ställer frågan. Under 2020 vill jag utmana alla oss förtroendevalda att ställa frågan till alla som kan bli medlemmar i Vision.

Under året kommer bland andra Visions rekryteringsstjärna, Anna Lundblad, att ge tips som kan sätta fart på rekryteringen.

Här hittar du massor filmer, tips och material som kan hjälpa och inspirera till att ställa frågan. Och får du ja på din fråga så kan du enkelt värva i Vision-appen!

Dela gärna med i sociala medier, dina egna och i Facebookgruppen Förtroendevald i Vision, när du ställer frågan till potentiella medlemmar. Använd gärna hashtaggen #ställfrågan så kan ni enkelt hitta inspiration när andra förtroendevalda ställer frågan!

 

 

Nyheter

Så maxar du utvecklingssamtalet

Hösten är här – dags för utvecklingssamtal! Det är ett gyllene tillfälle att prata med din chef om saker som kanske inte hinns med i vardagen. Så här kan du använda samtalet till att växa i din yrkesroll.  för 12 dagar sedan

Biståndshandläggare - en nyckelfunktion i vår välfärd

Idag släpps Visions rapport om biståndshandläggares nyckelfunktion i välfärden - en roll som är avgörande för många människors livskvalitet. Samtidigt konstaterar Vision att bristen på biståndshandläggare riskerar att drabba dem som är i behov av samhällets stöd och service.  2020-09-10

Snart är det dags för årsmötet 2020!

Det blir intressanta livesändningar och en workshop. Och en del beslut kring vissa ekonomiska och administrativa frågor förstås. Den 15-17 september är det dags för Visions årsmöte 2020 – missa inte det!  2020-09-06

Stärk äldreomsorgen nu!

Tillsammans kräver nu Visions Veronica Magnusson och Kommunals Tobias Baudin att politiker på alla nivåer ska inse allvaret och ta krafttag för en tryggare och mer uthållig äldreomsorg.  2020-06-29

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

1740 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Chatta med Vision Direkt

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning. Chatta med oss vardagar 9-15.

Till chatten

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb