×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Mejltjänst för dig som förtroendevald

Använd förtroendevalda-mejlen (FV-mejlen) på Mina sidor för mejl som avser ditt uppdrag inom Vision. Du hittar tjänsten när du loggar in på Mina sidor. Du behöver också FV-mejlen för att kunna lagra och skapa dokument.

Så kommer du igång:

För att skapa en FV-mejl loggar du in på Mina sidor med säker inloggning. Användarnamn, lösenord + engångskod eller med Bank-id/Mobilt bank-id. Mina sidor når du via dator, läsplatta eller smartphone.

På Mina sidor finns enkla instruktioner och manual hur du gör. 

Mejladressen blir förnamn.efternamn@fv.vision.se. Om flera personer heter likadant kommer efterföljande personer att få en siffra bakom efternamnet. 

Du som tillhör en avdelning/sektion/klubb kommer att ha tillgång till en adressbok i din fv-mejl, adressboken visar upp medlemmar och andra förtroendevalda där du har ditt uppdrag. 

Om du är ordförande är det ditt uppdrag att skapa en gemensam FV-mejl för din avdelning/sektion/klubb och dela ut behörigheten Gemensam FV-mejl till de personer som ska ha tillgång till den gemensamma mejlen.

När du skickar mejl till flera mottagare använder du alltid ”hemlig kopia”

Fv-mejlen i Vision-appen

I Vision-appen kan du enkelt skicka, läsa och svara på din FV-mejl. Du når mejlen lätt och snabbt via ikonen i vänster hörn! Du ser också hur många olästa mejl du har. 

Visionappliten.PNG

Appen innehåller även andra bra verktyg. Har du ännu inte laddat ner så kan du läsa mer och hitta nedladdningslänkar här

Varför en FV-mejl?

Vision har gjort bedömningen att den nya dataskyddsförordningen, GDPR, innebär att det inte är ok att använda arbetsgivarens mejl för ärenden kopplade till uppdraget som förtroendevald. Det handlar också om att skydda medlemmars integritet. Det finns också andra problem med att använda arbetsgivarens mejl, till exempel i samband med en konflikt. Därför finns en egen mejltjänst för förtroendevalda i Mina sidor - FV-mejlen. De mejl som skickas inom Vision (både den lokala organisationen och kansliet) blir då krypterade och det gör att filer med personuppgifter kan bifogas, till exempel en medlemslista eller liknande.

Nyheter

Visions avtalskrav för dig som är chef

Tydligare mandat i löneprocessen, mer inflytande över arbetstiden och minskade krav på att vara ständigt tillgänglig. Det är några krav som Vision driver för dig som är chefsmedlem i årets avtalsrörelse.  igår kl 14:18

Jämställda löner i fokus på internationella kvinnodagen

Samtal om ledarskap, manifestationer för jämställda löner och en digital kampanj i sociala medier. Vision deltar i en rad olika aktiviteter första veckan i mars för att uppmärksamma Internationella kvinnodagen och kampen för ökad jämställdhet.  för 5 dagar sedan

Ny praxis för vilka examina som kan ligga till grund för legitimation som hälso- och sjukvårdskurator

Från och med 1 juli 2019 är hälso- och sjukvårdskurator ett legitimationsyrke i Sverige. Det har därför införts en hälso- och sjukvårdskuratorsexamen som ska vara grunden för legitimation.  för 6 dagar sedan

Vision yrkar för en hållbar fastighetsbransch

Den 13 februari växlade Vision yrkanden med arbetsgivarorganisationen Fastigo. Reallöneökningar, inflytande över arbetstiden, pensioner och gröna avtal kommer vara Visions fokus i kommande avtalsförhandlingar.  för 11 dagar sedan

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

1645 nya medlemmar under februari

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Fråga Vision Direkt

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar mellan 8 och 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se. Du kan även chatta vardagar 9-15.

Till chatten

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb