×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

 • Under 30 år? 100 kr för hela första året
 • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ställ frågan till nyutexaminerade studenter

Varje vår och höst är tusentals av Visions tidigare studentmedlemmar på väg ut i arbetslivet. Hamnar någon av dem på din arbetsplats? Här finns tips om hur du som förtroendevald kan möta upp en nyexaminerad anställd.

Allt fler studenter väljer att bli studentmedlemmar i Vision. Vision organiserar idag nästan hälften av alla socionomstudenter. Det här betyder att fler nyutexaminerade studenter än någonsin har varit studentmedlemmar i Vision.

När alla dessa kommer ut på arbetsplatserna för att börja jobba behöver de uppdatera sitt medlemskap för att bli yrkesverksamma medlemmar. Vision jobbar på flera sätt för att få in tidigare studentmedlemmar som yrkesverksamma. Alla studentmedlemmar blir uppringda när de angivit att de ska ta examen, och får också nyhetsbrev via mejl.

Vad kan du som förtroendevald göra för att rekrytera nyutexaminerade studenter?

 • Möt upp nyanställda
 • Ställ frågan om medlemskap
 • Är personen under 30 eller studentmedlem i Vision, betalar hen bara 100 kr för hela första året. Den som är över 30 år och inte studentmedlem får de tre första månaderna gratis.
 • Uppdatera studentmedlemmarna
 • Använd ny på jobbet-kit, som du kan beställa här

Så här tar du reda på om en person är studentmedlem

 • Fråga personen du möter
 • Som förtroendevald kan du kolla på "Mina sidor" på vision.se på medlemmar utanför din egen avdelning och få svar om personen är studentmedlem. Det kräver dock att du vet personnummer på personen du vill kolla upp.
 • Ring till Vision Direkt och be dem slå upp personen. Om du till exempel står framför personen och hen inte själv vet.
 • I arbete med "Listan". Om du som förtroendevald fått ut en lista av din arbetsgivare på samtliga nyanställda på arbetsplatsen och sedan ber Visions medlemsenhet om hjälp med att köra denna lista för att se vilka som redan är medlemmar i Vision, markeras också om några av dessa personer är studentmedlemmar som börjat arbeta.

Så här uppdaterar en studentmedlem sitt medlemskap

 • Om personen blir uppringd och vill fortsätta som yrkesverksam medlem ordnas uppdateringen direkt.
 • Studentmedlemmen loggar in på vision.se och uppdaterar själv sitt medlemskap
 • Studentmedlemmen fyller i en vanlig medlemsansökan på vision.se eller i pappersformat. Medlemsenheten gör då uppdateringen av medlemskapet och studenten får sitt rabatterade första år i yrkeslivet.
 • Studentmedlemmen skickar ett SMS med texten Vision till 71501 så ringer Medlemstipset upp och uppdaterar medlemskapet.

Nyheter

Jämställda löner i fokus på internationella kvinnodagen

Samtal om ledarskap, manifestationer för jämställda löner och en digital kampanj i sociala medier. Vision deltar i en rad olika aktiviteter första veckan i mars för att uppmärksamma Internationella kvinnodagen och kampen för ökad jämställdhet.  i förrgår kl 15:51

Ny praxis för vilka examina som kan ligga till grund för legitimation som hälso- och sjukvårdskurator

Från och med 1 juli 2019 är hälso- och sjukvårdskurator ett legitimationsyrke i Sverige. Det har därför införts en hälso- och sjukvårdskuratorsexamen som ska vara grunden för legitimation.  för 3 dagar sedan

Vision yrkar för en hållbar fastighetsbransch

Den 13 februari växlade Vision yrkanden med arbetsgivarorganisationen Fastigo. Reallöneökningar, inflytande över arbetstiden, pensioner och gröna avtal kommer vara Visions fokus i kommande avtalsförhandlingar.  för 8 dagar sedan

Starka fackförbund ger bättre villkor och bättre löner

Vad skulle hända om fackförbunden inte fanns? Förutsättningarna på arbetsmarknaden skulle bli betydligt sämre, enligt en rapport från tankesmedjan Futurion och analysföretaget WSP.  för 10 dagar sedan

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

1416 nya medlemmar under februari

Vi erbjuder

 • Personlig rådgivning

 • Schysta medlemsförmåner

 • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Fråga Vision Direkt

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar mellan 8 och 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se. Du kan även chatta vardagar 9-15.

Till chatten

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb