×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

 • Under 30 år? 100 kr för hela första året
 • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Därför är Vision rätt fackförbund för chefer

Alla som arbetar som chefer i kommun, landsting, regioner, kyrkor eller bolag med koppling till välfärden kan vara medlemmar i Vision. Vi organiserar våra chefsmedlemmar under varumärket Vision Chef - som är det största chefsförbundet inom välfärden.

Här är de främsta förmånerna du kan lyfta när du ställer frågan till chefer:

Råd och trygghet

Att vara chef kan ibland kännas ensamt. Men du som är medlem i Vision Chef har alltid tillgång till snabb och professionell uppbackning när det behövs. Vi ger dig trygghet i din vardag som chef och hjälper dig att hitta kraft i ditt ledarskap.

 • En inkomstförsäkring i toppklass
  Som chef sitter du ibland i en extra utsatt situation. Då är det särskilt viktigt att ha en bra inkomstförsäkring som gäller även om du själv väljer att avsluta din anställning (efter ev avstängning från a-kassa). Tillsammans med ersättningen från a-kassan kan du få upp till 80 procent av en inkomst på upp till 100 000 kronor. Försäkringen ingår i ditt medlemskap och ger ersättning i 180 dagar. Du har också möjlighet att teckna en frivillig tilläggsförsäkring för ytterligare 100 dagars ersättning.

 • Din personliga ombudsman finns nära till hands
  Som chefsmedlem i Vision har du en egen personlig ombudsman som är specialiserad på chefsfrågor. Din ombudsman kan representera dig när du behöver stöd, ge rådgivning, bolla ledarskapsfrågor och besöka dig på din arbetsplats.

 • Personlig chefsrådgivning
  Som chef kan du höra av dig till våra chefsrådgivare med alla frågor som rör din roll och situation som ledare. Vi kan din bransch och har lång erfarenhet av att och stötta chefer inom välfärden. 

Utbildning och nätverk

Genom utbildningar, nätverksträffar och karriärtjänster stöttar vi dig att nå dina mål som chef. Allt för att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. 

 • Ledarskapsutbildningar
  Vision erbjuder bland annat kurser genom IMH och Sveriges största chefsnätverk.

 • Regionala chefsseminarier
  Vision Chef anordnar ett stort antal seminarier runt om i Sverige.

 • Karriärtjänster
  När det är dags att ta nästa steg i arbetslivet kan våra karriärtjänster hjälpa dig på traven. Vi erbjuder till exempel karriärsamtal för chefer, intervjuträning och granskning av ansökningshandlingar och avtal.

 • Sveriges största chefsnätverk
  Som chefsmedlem i Vision tillhör du Sveriges största chefsnätverk. Vi erbjuder mötesplatser med andra chefer, ledarskapsutbildningar, ledarskapscoachning och mycket annat.

Värde i vardagen

Som medlem i Vision Chef har du tillgång till en rad förmåner som kan skapa värde för dig i din vardag. Som till exempel:

Fler argument:

Det största fackförbundet för chefer inom välfärden
Du kan vara trygg i att vi kan frågorna som är speciella för chefer i välfärden – i kommuner, landsting, regioner, välfärdsbolag och kyrkor.

Vision påverkar: Chefer ska ha förutsättningar att leda
Vision påverkar och driver frågor, lokalt och nationellt, för att alla chefer ska ha rätt förutsättningar för ett bra ledarskap. Du ska ha ett rimligt antal medarbetare och ett bra administrativt stöd. Vi är både remissinstans och vi driver frågor själva. Det här vill Vision.

Du kan vara kvar i samma fack när du blir chef
När du blir chef kan du vara kvar i samma fack som tidigare, med alla fördelar det innebär, och du får särskild verksamhet riktad bara till dig genom Vision Chef. Närmare 16 000 chefer är med i Vision.

Du kan prova oss i tre månader helt utan avgift
Ge oss chansen att visa hur bra Vision Chef kan vara för dig. De tre första månaderna betalar du ingen avgift. Och är du under 30 år får du hela första året för 100 kr. Läs mer om medlemskapet.

Förtroendevald – så här kan du använda Chef Direkt

 1. Berätta om Chef Direkt för medlemmar som är chefer. De kan ringa 0771 360 600 eller mejla chefdirekt@vision.se. Tjänsten har öppet 9–17 alla vardagar.

 2. Använd Chef Direkt som ett rekryteringsargument när du möter chefer som ännu inte är med i Vision.

 3. När du har en fråga som rör chefers villkor – ring! Vi kan öka din kunskap om chefernas vardag.

 4. Om du upplever att det är svårt att företräda en chef på din arbetsplats, uppmana chefen att ta kontakt med Chef Direkt i stället.

Läs mer om Vision för chefer här.

Nyheter

Veronica Magnusson ny ledamot i Agenda 2030- delegationen

Visions förbundsordförande Veronica Magnusson har utsetts av regeringen till ny ledamot i Agenda 2030- delegationen. Veronica Magnusson kommer med sitt fackliga perspektiv att bidra med viktig kompetens till delegationens arbete.  för 17 timmar sedan

Så har ledningen engagerat sig för en bättre arbetsmiljö

Den dagliga arbetsmiljön engagerar såväl medarbetare och skyddsombud som chefer och politiker. VA Syd och Emmaboda kommun är två arbetsplatser som kan se effekten av att arbeta med Arbetsmiljöverkets föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö (OSA). Personalcheferna berättar om några konkreta insatser.  i förrgår kl 07:00

Stresskollen – ett handfast stöd vid förändring

Stress och arbetsmiljö är stora frågor som kan vara svåra att prata om på jobbet – särskilt i tider då en arbetsgrupp står inför stora förändringar. Här berättar vi om två arbetsplatser som använt Stresskollen som ett verktyg för att stärka gemenskapen i arbetslaget.  i förrgår kl 10:00

Hur bra är du på att övertyga?

Vad är det för skillnad på att övertala och övertyga medarbetare? Serena Mon de Vienne, retorikexpert på Snacka Snyggt reder ut begreppen.  för 3 dagar sedan

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

1064 nya medlemmar under april

Vi erbjuder

 • Personlig rådgivning

 • Schysta medlemsförmåner

 • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Fråga Vision Direkt

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar mellan 8 och 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se alla vardagar mellan 8 och 20

eller chatta

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb