×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Från minus till plus på fyra månader

Örebro läns landstingsavdelning var en av de landstingsavdelningar som våren 2014 backade vad gäller antal medlemmar. I november 2014 har de ökat med 20 medlemmar sedan januari i år. Ett strukturerat arbete och känslan av att det är kul ligger bakom framgången.

Fyra landsting har under året varit med i ett rekryteringsprojekt: Region Skåne, Örebro läns landsting, Jönköpings läns landstingsavdelning och Stockholms läns landstingsavdelning. De som ingått i arbetsgruppen är rekryteringsansvariga i respektive landsting.

Under året har rekryteringsansvariga träffats vid fyra tillfällen tillsammans med centralt ansvariga för projektet. På mötena har diskuterats mål, förväntningar, nuläge, metoder och uppföljning av resultat.

piaI Örebro läns landsting arbetar de bland annat med listor på nyanställd personal, som de får från arbetsgivaren.
- Jag markerar vilka som inte är medlemmar på listan och skickar den vidare till ombud. De i sin tur går vidare med att ställa frågan om medlemskap till dessa, och delar ut Ny på Jobbet-kittet, säger Pia Browall, rekryteringsansvarig i avdelningen.

Anledningarna till att Örebro läns landsting ökar, tror Pia beror på att alla är delaktiga och hjälps åt med rekryteringen.
- Det är inte bara en uppgift för den som är rekryteringsansvarig, utan för alla i styrelsen och för alla ombud, säger Pia.

Rekryteringssamordnaren och rekryteringscoachen från Västeråscentret har genomfört en utbildning för styrelsen om rekrytering.

- Efter att vi haft rekryteringsutbildning är det lite mer positiv anda när kring rekrytering. Alla har blivit medvetna om vikten av att alla ska få frågan. Och tycker rekrytering är kul!


Pias bästa rekryteringstips

  • e-utbildningen om rekrytering.
  • Genomför gärna rekryteringsutbildning för styrelsen tillsammans med ditt regionala center om det finns möjlighet.
  • Jobba med lista på personer som skulle kunna vara medlemmar i Vision och fördela den på områdesansvariga och övriga i styrelsen. Så att var och en har uppgift att ställa frågan. (Ditt närmaste center kan hjälpa till med att ta fram listan.)
  • Ha introduktion för nya medlemmar så snart det är möjligt. På så sätt får de frågan om medlemskap så snart de har blivit anställda. (Beställ gärna Ny på jobbet-kittet för att rekrytera nyanställda!)
  • Rapportera på styrelsemöten om aktuellt läge och kring rekrytering.
  • Prata med områdesansvariga och övriga i styrelsen om vikten av att arbeta på bred front med rekrytering.

Mer om rekrytering

Nyheter

”En kris som corona prövar alla chefers mod”

För Magdalena Jonsson, avdelningschef på socialtjänsten i Piteå kommun, har de senaste månaderna varit intensiva och extraordinära. Coronapandemin har tagit upp all tid i kalendern. ”Min strategi från start har varit att planera för det värsta men hoppas på det bästa”, säger Magdalena.  för 4 dagar sedan

Stärk äldreomsorgen nu!

Tillsammans kräver nu Visions Veronica Magnusson och Kommunals Tobias Baudin att politiker på alla nivåer ska inse allvaret och ta krafttag för en tryggare och mer uthållig äldreomsorg.  för 5 dagar sedan

Pausa – för att hitta arbetsglädjen som nyexad

I examenstider är det dags för många nyexaminerade att ta steget ut på arbetsmarknaden. Att unna sig en paus, ställa rimliga krav på sig själv och att ta tillvara digitala möjligheter är några av framgångsfaktorerna för att lyckas i arbetslivet, tipsar kommunikationsexperten Anna Almberg.  för 10 dagar sedan

Bra att tänka på inför sommarjobbet

Har du fått ett sommarjobb? Grattis! Med hjälp av vår rådgivare Robin Stjernfelt på Vision Direkt rätar vi ut några frågetecken kring vad som kan vara bra att tänka på inför, under och efter sommarjobbet.  för 12 dagar sedan

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

198 nya medlemmar under juli

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Chatta med Vision Direkt

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning. Chatta med oss vardagar 9-15.

Till chatten

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb