×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

 • Under 30 år? 100 kr för hela första året
 • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tio tips för ett bra årsmöte

Årsmötet ska hållas under årets första kvartal. Gör det på ett kul sätt, och passa på att använda tillfället för att prata med medlemmarna.

 1. Se årsmötet som en möjlighet att träffa medlemmar. Använd roliga metoder och övningar, och tänk på möjligheterna med lokalen.

 2. Välj en tid på dagen som kan passa så många som möjligt. 

 3. Gör en fin inbjudan. Använd Visions designmallar, vision.se/designmallar. Skicka gärna ut den via e-post, men kolla i så fall om det finns medlemmar som inte har e-postadress. Skicka med dagordning (mall och fler tips och mallar för möten hinnar du här), verksamhetsberättelse (mall hittar du här) och valutskottets förslag. Då hinner medlemmarna ta reda på mer om de personer som har föreslagits, och fundera över vem de vill välja. Inbjudan ska skickas till medlemmarna senast en vecka före årsmötet. Ärenden som medlemmarna vill ska tas upp vid årsmötet ska skickas till styrelsen senast 14 dagar innan årsmötet.

 4. Schyst fika. Vision arbetar med mänskliga rättigheter, rätten att organisera sig och en hållbar miljö. Medlemmar i Vision är med och bidrar till en bättre värld. Boka ert årsmöte på ett ställe som har kollektivavtal och be att få Fairtrade-märkt kaffe och te, så syns det att vi lever som vi lär.

 5. Välj en bra mötesordförande. Be gärna någon annan än avdelnings- eller klubbordföranden att leda mötet. Årsmötet handlar delvis om att utvärdera vad styrelsen har gjort under året som gått. Fråga någon som tycker om och är van att leda möten.

 6. Ta med en uppdaterad medlemsförteckning, om det blir sluten omröstning.

 7. Välj en lokal som känns trevlig och inbjuder till dialog. Ett årsmöte behöver inte alls hållas i en stor sal med bänkrader, det kan hållas på ett mysigt kafé. Hur ni sitter är avgörande för hur samtalsklimatet blir. Placera deltagarna i öar om fyra och fyra, eller sitt i en ring så att alla ser varandra.

 8. Använd olika metoder för att få delaktighet. Passa på att prata med medlemmarna, se till att de känner sig välkomnade som personer. Fråga vad de tycker om medlemskapet och vad som skulle göra deras arbetsliv bättre. Olika människor vill vara delaktiga på olika sätt. För många passar det bra att prata om en fråga två och två. I Visions metodbank kan du hitta olika metoder för att skapa delaktighet.

 9. Gör något mer än att bara ha årsmöte. Bjud in en föreläsare, ordna en workshop eller ha årsmötet på samma plats men i olika lokaler samtidigt som andra avdelningar eller klubbar, så att ni kan mingla efteråt.

 10. Se till att ni i styrelsen är förberedda. Gå i förväg igenom vem som ska säga vad och vid vilket tillfälle.

Fler tips och förslag inför årsmötet hittar du här

Efter årsmötet

Senast 15 dagar efter årsmötet ska avdelningen/klubben skicka in verksamhetsberättelse, årsmötesprotokoll, och bokslut, enligt Visions stadgar. Skicka det till ert regionala center.

Mer om årsmötet

Formella regler för årsmötet finns i Visions stadgar, vision.se/stadgar. Mötet ska hållas under årets första kvartal, och innehålla bland annat verksamhetsberättelse för året som gått samt val av styrelse.

Hur gör ni? Berätta!

Berätta gärna hur ni lägger upp ert årsmöte: kommunikation@vision.se. Vi samlar det som kommer in här, så att fler kan ta del av bra idéer.

Nyheter

Tryggare arbetsvardag med nytt omställningsavtal

Arbetsmarknaden står inför förändrade spelregler. Digitala möjligheter leder till nya verksamhetsbehov – vissa jobb försvinner medan nya tillkommer. Omställningsavtalet finns där för att i alla lägen leverera en trygghet och en plan för vad som kommer hända härnäst i karriären.  för 3 dagar sedan

Medarbetare i Svenska kyrkan ska ha inflytande över lön och arbetstid

Reallöneökningar, en tydligare löneprocess och större inflytande över arbetstiden. Det är viktiga krav som Vision kommer att driva i avtalsrörelsen inom Svenska kyrkan.  för 5 dagar sedan

Ångestpodden om Socialrättsdagen: ”De som drabbas får aldrig glömmas bort”

Den 16 mars deltar Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, skaparna av Ångestpodden, på Socialrättsdagen. På konferensen kommer de berätta om kampanjen #mellanstolarna – ett samarbete med Vision, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll som engagerade socialministern Lena Hallengren.  för 7 dagar sedan

Nytt medlemserbjudande: Juristförsäkring

Vision kan nu erbjuda alla medlemmar i Vision att teckna en juristförsäkring via Folksam(/Familjens Jurist) till ett mycket förmånligt pris. Tecknar du försäkringen innan sista april så börjar den gälla direkt.  för 7 dagar sedan

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

1054 nya medlemmar under januari

Vi erbjuder

 • Personlig rådgivning

 • Schysta medlemsförmåner

 • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Fråga Vision Direkt

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar mellan 8 och 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se. Du kan även chatta vardagar 9-15.

Till chatten

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb