Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

 • Två kollegor har genomfört utbildningen.

En arbetsplats för alla – fördjupning

Är du förtroendevald i Vision och vill lära dig mer om hur du kan bidra till en arbetsplats för alla? Ta då chansen att fördjupa dig i frågor som rör normer och hur vi kan arbeta för lika rättigheter och möjligheter.

Utbildningen vill bidra till att du som förtroendevald vågar och vill agera för mångfald och inkludering på arbetsplatsen. Du kommer att få nya insikter och verktyg samt möjlighet att diskutera och reflektera. Både utifrån dig själv, din fackliga roll och sett till samhällsstrukturer och lagar. Allt för att du ska få ökad förståelse, mod och vilja att jobba för En arbetsplats för alla.

Innehåll

 • Normer; påverkan och förändring
 • Förstå beteenden hos mig själv och andra
 • Jag, vi och de. Insikter i hur grupprocesser fungerar.
 • Metoder att bidra till inkluderande arbetsplatser
 • Visions värdegrund och ställningstaganden
 • Lagar och stöd i arbetet
 • Normkreativa lösningar
 • Visions e-utbildningar om Lika rättigheter och möjligheter

Mål

Efter utbildningen ska du:

 • Förstå mer om dig själv och hur du kan bidra till En arbetsplats för alla
 • Bli normmedveten och våga ifrågasätta normer som begränsar
 • Påbörjat din handlingsplan och fått med dig insikter, kunskap och metoder
 • Förstå kopplingen till Visions värdegrund och fackliga arbete

Målgrupp och omfattning

Utbildningen vänder sig till förtroendevalda i avdelningar och klubbar. Du behöver ha ditt uppdrag registrerat i Carma innan du anmäler dig. Kontakta styrelsen i din klubb eller avdelning om du behöver hjälp.

Utbildningen omfattar tre dagar där motsvarande en dag består av eget arbete och ett avslutande webbseminarium.

Kostnader och ledighet

Vision står för resor, konferenskostnader, kost och kursmaterial. Ledighet hos arbetsgivaren söker du med stöd av LFF § 6. Skyddsombud kan även söka ledigt med stöd av arbetsmiljölagen AML 6 kap. 5§. Vision ersätter eventuell förlorad arbetsförtjänst.

Om du har några funderingar kring utbildningens innehåll kan du kontakta Marie-Louise Mattsson: marie-louise.mattsson@vision.se  

Frågor och svar om utbildningar

Här hittar du vanliga frågor och svar om Visions utbildningar. Du behöver logga in för att ta del av frågorna och svaren.

Frågor och svar

Arrangera en utbildning

Ska du arrangera en utbildning i din lokala avdelning? Stöd och verktyg finns på styrelsesidorna.

Arrangera facklig utbildning

Kontakta Vision

Har du frågor om utbildningar för förtroendevalda?

Kontakta Vision

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss