Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vision och arbetsrätten, fördjupning

Varje år hålls Vision och arbetsrätten, fördjupning. Det är en vidareutbildning för dig som har fullmakt/är godkänd förhandlare nivå 2. Du får fördjupa dig i spännande frågor och får förutsättningar att driva enskilda medlemmars intressen.

Utbildningen ger fördjupade kunskaper för att kunna ta ansvar för och agera med en fullmakt nivå 2, och aktivt arbeta inom det fackliga uppdraget på arbetsplatsen och i Vision.

Innehåll

Innehållet i Vision och arbetsrätten, fördjupning, skiftar från år till år. Aktuella arbetsrättsliga frågor varvas med dialog och erfarenhetsutbyte med andra förtroendevalda, centrala och regionala ombudsmän.

Mål

Efter utbildningen ska du:

  • ha fått fördjupad kunskap om den enskilda medlemmens rättigheter och skyldigheter ur ett arbetsrättsligt perspektiv
  • kunna ta ansvar för att genom tal, uppträdande och agerande vara en ambassadör och förebild för Vision
  • kunna representera och synliggöra Vision och medlemmarna på arbetsplatsen

Målgrupp

Förtroendevalda med fullmakt 2/godkänd förhandlare nivå 2 och de med motsvarande nivå 1 som är aktuella för nivå 2. De förtroendevalda kallas till utbildningsdagen.

Omfattning

Utbildningen omfattar en till två dagar.

Vision och arbetsrätten, fördjupning ger dig som har fullmakt/är godkänd förhandlare nivå 2 möjlighet att behålla din status. Utbildningen ger också dig som inte har en fullmakt/är godkänd förhandlare nivå 2 möjlighet att få fullmakt/bli detta. Utbildningen anordnas en gång per år i varje region. Kontakta ditt center för mer information.

Visions center

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar