Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

warning icon

Systemunderhåll för Mina sidor

  • Två utbildningsdeltagare gör en uppgift vid ett bord.

Vision och arbetsrätten, fördjupning

Vision och arbetsrätten, fördjupning är en vidareutbildning för dig som har fullmakt eller är godkänd förhandlare på nivå 2. Du får fördjupa dig i spännande frågor och får förutsättningar att driva enskilda medlemmars intressen. Utbildningen hålls varje år.

Utbildningen ger fördjupade kunskaper för att kunna ta ansvar och agera med en fullmakt nivå 2 och aktivt arbeta inom det fackliga uppdraget på arbetsplatsen och i Vision.

Innehåll

Innehållet i Vision och arbetsrätten, fördjupning, skiftar från år till år. Aktuella arbets­rättsliga frågor varvas med dialog och erfarenhets­utbyte med andra förtroendevalda och med ombudsmän i Vision.

Mål

Efter utbildningen ska du

  • ha fått fördjupad kunskap om den enskilda medlemmens rättigheter och skyldigheter ur ett arbetsrättsligt perspektiv
  • kunna ta ansvar för att genom tal, uppträdande och agerande vara en ambassadör och förebild för Vision
  • kunna representera och synliggöra Vision och medlemmarna på arbetsplatsen.

Målgrupp

Utbildningen är till för förtroendevalda som har fullmakt nivå 2 eller är godkända förhandlare på nivå 2. Den ger dig möjlighet att behålla din status.

Den är även till för förtroendevalda som har fullmakt nivå 1 eller är godkänd förhandlare på nivå 1 och är aktuella för nivå 2. Den ger dig möjlighet att få fullmakt eller bli godkänd förhandlare nivå 2.

De förtroendevalda kallas till utbildningsdagen och ska ha genomfört utbildningarna Vision och arbetsrätten, grundutbildning samt Vision och arbetsrätten, fortsättning.

Omfattning

Utbildningen omfattar en arbetsdag.

Utbildningen anordnas en gång per år i varje centerområde. Kontakta ditt center för mer information.

Visions center

Arrangera en utbildning

Ska du arrangera en utbildning i din lokala avdelning eller klubb? Stöd och verktyg finns på styrelsesidorna.

Arrangera facklig utbildning

Suntarbetsliv

Suntarbetsliv erbjuder många olika utbildningar och verktyg inom arbetsmiljö. Suntarbetsliv drivs av de fackliga organisationerna i samverkan med Sveriges Kommuner och Regioner samt Sobona.

Suntarbetslivs webbplats

Kontakta Vision

Har du frågor om våra utbildningar? Hör av dig!

Kontakta Vision

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss