Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Nya Ledare i Vision

Vill du bli en ledare i Vision? Vill du lära dig mer om Vision, utveckla ditt ledarskap och bli en lokal facklig förebild som kan och vill agera utifrån Visions värdegrund? Då är Nya Ledare i Vision något för dig!

”Ledare i Vision har gett mig verktygen att utveckla både mig själv och vårt förbund. Drivkraften i att träffa andra med samma engagemang och med en mångfald av erfarenheter har gett mig ny energi och nya förutsättningar för ett framtida arbete för Vision. Jag rekommenderar alla att söka denna fantastiska utbildning."

- Citat från tidigare deltagare

Nyhet!

Den uppskattade utbildningen Ledare i Vision är från 2022 öppen för alla som vill komma in i det lokala fackliga arbetet oavsett ålder och heter nu Nya Ledare i Vision.

Vi söker dig som är engagerad medlem eller förtroendevald och vill

  • komma in i det lokala fackliga arbetet och bredda ditt nätverk
  • bli en facklig ledare och förebild på din arbetsplats
  • öka kunskapen om Visions organisation, värderingar och mål
  • öka din ledarkompetens och självkännedom
  • arbeta för ett inkluderande och hållbart arbetsliv
  • bidra till Visions fackliga utveckling och organisering

Du som går Nya Ledare i Vision får

  • förutsättningar för att bli en facklig ledare och utvecklas i rollen med fokus på medlemmarnas behov
  • kunskap om Visions verksamhet och värdegrund
  • personlig utveckling med en individuell utvecklingsplan
  • en egen mentor och ett stort nätverk med värdefulla kontakter

Målgrupp

Du som söker är medlem eller förtroendevald. Som förtroendevald har du upp till 5 års fackligt engagemang. Utbildningen vill bidra till att fler kommer in i det lokala fackliga arbetet och utvecklar sitt ledarskap. Deltagarna väljs utifrån Visions mål och riktlinjer. Vi önskar en representativ grupp med olika erfarenheter och bakgrunder.

För dig som är erfaren förtroendevald erbjuder vi den fördjupande ledarskapsutbildningen VI, Visions idéburna ledarskapsutbildning för facklig handling. Vill du lära dig mer om Visions värderingar och fackligt ledarskap utan att lägga så mycket tid för utbildning så kan du söka till utbildningen Ideologi och Ledarskap.

Visions utbildningar 

Omfattning

Denna utbildning genomförs en gång per år och pågår under maj till november. Utbildningen består av sex dagar i Stockholm fördelat på tre träffar samt tre kortare distansträffar. Tid för träffar med mentor och lokala aktiviteter tillkommer. Du kommer också få uppgifter att jobba med under utbildningen. Det är viktigt att du har möjlighet att investera tid och engagemang i utbildningen. Räkna med cirka tio dagars arbetstid.

Datum för de obligatoriska gemensamma träffarna är:10 maj (distans), 30-31 maj (Stockholm), 25 augusti (distans), 6-7 september (Stockholm), 13 oktober (distans), 22-23 november (Stockholm).

Är du förtroendevald så söker du ledighet hos arbetsgivaren med stöd av LFF § 6. Vision ersätter förlorad arbetsförtjänst för träffarna. Behöver du stöd i samtalet med din arbetsgivare gällande din ledighet så är du välkommen att kontakta Vision i ditt område. Vision betalar mat, resor, logi samt material. Beroende på pandemin kan upplägget justeras. Utbildningen genomförs i samarbete med Ledarinstitutet.

Ansökan  

Ansökningsperioden öppnar 20 januari och stänger 7 mars 2022.

Du kommer att få svara på frågor och lämna kontaktuppgifter. Utbildningens kontaktpersoner i ditt område kommer sedan att gå igenom alla ansökningar som hör till området och eventuellt intervjua dig inför urvalet. Varje område nominerar sedan sökanden till en nationell urvalsgrupp som har i uppdrag att skapa en grupp som speglar Visions mål och riktlinjer samt en god representation.

Deltagare som speglar målen och bidrar till att Vision får fler lokala ledare utifrån behov prioriteras. Ledarinstitutets representant får uppgifter om antagna deltagare.

Frågor? Mejla Marie-Louise Mattsson, utbildningsgruppen, marie-louise.mattsson@vision.se 

Hitta din avdelning eller klubb

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Hitta din närmaste lokala avdelning, klubb, sektion eller stift.

Hitta avdelning eller klubb

Arrangera en utbildning

Är du förtroendevald och ska arrangera en utbildning?

Stöd och mer information

Kontakta Vision

Har du frågor om utbildningar för förtroendevalda?

Kontakta Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar