Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

 • Kvinna i kontorsmiljö.

Utbildning för huvudskyddsombud

Utbildningen stärker dig i ditt uppdrag som huvudskyddsombud, där din roll är att samordna skyddsombuden i din avdelning eller klubb.

Du får kunskaper för att påverka och arbeta aktivt med arbetsmiljö­frågor på din arbetsplats och i Vision. Du lär dig om arbetsmiljö­arbete med Visions mål och hjärtefrågor i fokus. Utbildningen ger dig kunskap att arbeta med handlingsplaner för att samordna det lokala arbetsmiljöarbetet.

Mål

Visions utbildning för huvudskyddsombud ska

 • ge kunskap om din roll och ditt uppdrag som huvudskyddsombud enligt arbetsmiljölagen
 • ge kunskap om din roll inom Vision
 • ge kunskap om att företräda och samordna skyddsombuden
 • ge kunskap om att driva ett arbetsmiljöärende som huvudskyddsombud
 • ge kunskap om att agera och arbeta aktivt med arbetsmiljöfrågor
 • ge underlag för att kunna synliggöra Vision i uppdraget som huvudskyddsombud och ansvarig för avdelningens eller klubbens arbete med arbetsmiljöfrågor.

Målgrupp

Målgruppen för utbildningen är nya huvudskyddsombud med ett till två års erfarenhet av arbetsmiljöarbete. Din erfarenhet kan vara att du tidigare har varit skyddsombud, huvudskyddsombud eller haft en tjänst som chef med arbetsmiljöansvar.

Är du helt ny som huvudskyddsombud och inte har praktisk erfarenhet vinner du på att avvakta ett år med utbildningen. Behöver du stöd i en specifik arbetsmiljö­fråga inom uppdraget kan du kontakta ditt center eller Vision Direkt.

Omfattning och upplägg

Denna utbildning omfattar totalt två dagars studier och har ett blandat upplägg som stödjer ett flexibelt lärande. Du får själv välja när och var du vill studera vissa delar så att det passar dig bäst.

I utbildningen ingår

 • förberedande uppgifter på distans
 • en fysisk heldagsträff
 • uppföljande uppgifter på distans
 • deltagande i ett webbseminarium.

Hitta nästa utbildningstillfälle

Arrangera en utbildning

Ska du arrangera en utbildning i din lokala avdelning eller klubb? Stöd och verktyg finns på styrelsesidorna.

Arrangera facklig utbildning

Suntarbetsliv

Suntarbetsliv erbjuder många olika utbildningar och verktyg inom arbetsmiljö. Suntarbetsliv drivs av de fackliga organisationerna i samverkan med Sveriges Kommuner och Regioner samt Sobona.

Suntarbetslivs webbplats

Kontakta Vision

Har du frågor om våra utbildningar? Hör av dig!

Kontakta Vision

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss