Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Ledarskap, organisering och handling

Har du en idé och vill förändra? Vill du påverka och göra skillnad tillsammans med andra?

Sök till det här spännande och utmanande programmet, Ledarskap, organisering och handling, där du läser fakta och teorier på distans och med stöd av väl beprövade metoder genomför aktiviteter på hemmaplan. Nu har du möjlighet att få stöd av Vision för att delta i programmet vid Harvard Kennedy school.   

Vem riktar sig utbildningen till? 

Den här 15-veckors distansutbildningen erbjuds av Harvard Kennedy School och det är en unik möjlighet för dig som är involverad i att organisera projekt runt om i världen och att interagera med andra som arbetar med liknande utmaningar. Målgruppen är ledare för medborgarorganisationer, sociala rörelser, förespråksgrupper ideella organisationer och fackförbund. Programmet är utformat för ledare från hela världen som genomför verkliga organisationsprojekt som stöder deras organisations pågående arbete.

Förutsättningar om du vill ta del av Visions erbjudande

Du söker till programmet som enskild med en idé om att engagera fler medlemmar. Antagning sker genom bedömning av din idé och hur den bidrar till Visions mål och hjärtefrågor. Du bidrar med tiden för studierna och aktiviteterna du ska genomföra. För att ha bra förutsättningar att delta i utbildningen behöver du kunna jobba med utbildningen på halvtid under perioden februari till maj. Efter genomförd utbildning får du betyg från Harvard Kennedy School.

Vision erbjuder stöd vid ansökningsförfarandet och under utbildningstiden

Vision betalar hela kursavgiften och har upp till tio platser på utbildningen. Du presenterar först din idé för Vision som väljer ut de projekt som bäst bidrar till Visions organisering och mål. Därefter får du stöd i att skriva din ansökan till Harvard som i sin tur väljer ut vilka deltagare som får plats på utbildningen. Ansökningsprocessen liksom utbildningen är tidskrävande och lärorik. I ansökan beskriver du ditt projekt som du sedan arbetar vidare med.

OBS! Utbildningen genomförs på engelska och du förutsätts ha tillräckliga kunskaper för att delta. 

Några tidigare deltagare berättar

”Effektiv organisering kräver en förståelse för hur man identifierar, rekryterar och utvecklar ledarskap, bygger samhället kring det ledarskapet och utnyttjar kraften från resurserna i samhället.”

Vill du veta mer?

Hos Harvard Kennedy School kan du läsa ännu mer om innehållet, lyssna på professor Marschall Ganz (ansvarig för programmet) samt ta del av andras erfarenheter som genomfört programmet.

Leadership, Organizing and Action: Leading Change (hks.harvard.edu) 

Här på vision.se kan du läsa en artikel om utbildningen med bland annat ett reportage från en workshop som hölls med deltagare från Ledare i Vision.

Är du intresserad – tycker du det skulle vara spännande att delta? Hör av dig och prata gärna med Dalia Eid eller Henrik Westerman som båda gått utbildningen.

Ansökan

Ansökan för 2022 öppnar den 18 oktober och är öppen till den 22 november. Senast den 7 december ska utvalda ansökningar vara hos Harvard och de som erbjuds en plats startar i februari 2022.

Har du frågor om utbildningen är du välkommen att kontakta Marie-Louise Mattsson: marie-louise.mattsson@vision.se.

Hitta din avdelning eller klubb

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Hitta din närmaste lokala avdelning, klubb, sektion eller stift.

Hitta avdelning eller klubb

Arrangera en utbildning

Är du förtroendevald och ska arrangera en utbildning?

Stöd och mer information

Kontakta Vision

Har du frågor om utbildningar för förtroendevalda?

Kontakta Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar