Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Ansök till VI-utbildningen

För att ansöka till VI-utbildningen behöver du fylla i ansökningsformuläret längre ner på sidan. Du ska också skriva ett personligt brev till dig själv där du svarar på frågor som rör tre teman. Skriv brevet i ett separat dokument och ladda upp i ansökningsformuläret när du ansöker.

Skriv ditt personliga brev för att ansöka

Du behöver skriva relativt korta svar i ditt brev, så tänk noga igenom vad du vill lyfta fram. Försök att hålla dig till en halv A4-sida per tema och inte mer än två A4-sidor totalt. Använd helst Times New Roman, storlek 12.

Brevet ger dig möjlighet att motivera varför du ska gå ledarskapsutbildningen och visa vad du vill bidra med när du gått den. Blir du antagen till utbildningen kommer du att få använda brevet i ditt utvecklingsarbete.

Brevet ska besvara följande frågor på tre olika teman:

Ditt fackliga ledarskap

  • Vad driver dig som facklig ledare?
  • Vad hoppas du utveckla hos dig själv som ledare under utbildningen?
  • Hur ser din vision ut av ditt framtida fackliga ledarskap?

Visions värdegrund och inriktning

  • Välj en av Visions hjärtefrågor som du är stolt över att du drivit lokalt. Vilka utmaningar har du mött och hur har du löst dem som facklig ledare?
  • Vilken är den viktigaste frågan i Visions strategiska dokument En kraft för framtiden för dig, och varför?

Visions utveckling

  • Hur ska Vision nå sina viktigaste mål med hjälp av dig?
  • På vilket sätt kan Visions medlemmar få nytta av ditt deltagande på utbildningen?

Ansök till utbildningen

Du behöver vara inloggad först för att kunna fylla i formuläret. 

Logga in hos Vision

Kom ihåg att du ska bifoga ditt personliga brev för att ansökan ska vara giltig. Ofullständiga ansökningar hanteras inte.

Namn
Ålder
Telefon (ex. 0701010101)
Mejladress (ex. namn@adress.se)
FV-mejladress (ex. namn@fv.vision.se)
Arbete och facklig avdelning/klubb
Har du varit lokalt fackligt aktiv i minst 5 år?


Markera samtliga utbildningar du har genomfört (nödvändiga förkunskaper)Markera samtliga utbildningar du gått de senaste tre åren (i så fall ingår du tyvärr inte i målgruppen)Ladda upp ditt brev (se ovan vad som ska ingå)
No runtime found.
Välj filer
 

 

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss