Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

 • Två peppade kursdeltagare.

Nya Ledare i Vision

Vill du bli en ledare i Vision? Vill du lära dig mer om Vision, utveckla ditt ledarskap och bli en lokal facklig förebild som kan och vill agera utifrån Visions värdegrund? Då är Nya Ledare i Vision något för dig!

Om utbildningen

Målgrupp: Medlem eller förtroendevald med upp till 5 års fackligt engagemang.

Omfattning: 3 fysiska träffar, 3 kortare distansträffar och tid för träffar med mentor, eget arbete och lokala aktiviteter. Cirka 10 dagars arbetstid totalt. 

Form: Fysiskt och digitalt

Tid: Maj till november 2022

Ansökningsperiod: Ansökan är stängd för perioden 2022.

”Ledare i Vision har gett mig verktygen att utveckla både mig själv och vårt förbund. Drivkraften i att träffa andra med samma engagemang och med en mångfald av erfarenheter har gett mig ny energi och nya förutsättningar för ett framtida arbete för Vision. Jag rekommenderar alla att söka denna fantastiska utbildning."

- Citat från tidigare deltagare

Utbildningen Nya Ledare i Vision är öppen för alla som vill komma in i det lokala fackliga arbetet, oavsett ålder.

Vi söker dig som är engagerad medlem eller förtroendevald och vill

 • komma in i det lokala fackliga arbetet och bredda ditt nätverk
 • bli en facklig ledare och förebild på din arbetsplats
 • öka kunskapen om Visions organisation, värderingar och mål
 • öka din ledarkompetens och självkännedom
 • arbeta för ett inkluderande och hållbart arbetsliv
 • bidra till Visions fackliga utveckling och organisering.

Du som går Nya Ledare i Vision får

 • förutsättningar för att bli en facklig ledare och utvecklas i rollen med fokus på medlemmarnas behov
 • kunskap om Visions verksamhet och värdegrund
 • personlig utveckling med en individuell utvecklingsplan
 • en egen mentor och ett stort nätverk med värdefulla kontakter.

Vem kan gå utbildningen?

Du som söker är medlem eller förtroendevald. Som förtroendevald har du upp till 5 års fackligt engagemang. Utbildningen vill bidra till att fler kommer in i det lokala fackliga arbetet och utvecklar sitt ledarskap. Deltagarna väljs utifrån Visions mål och riktlinjer. Vi önskar en representativ grupp med olika erfarenheter och bakgrunder.

Är du erfaren förtroendevald? Då erbjuder vi den fördjupande ledarskapsutbildningen VI: Visions idéburna ledarskapsutbildning för facklig handling.

Visions idéburna ledarskapsutbildning för facklig handling

Vill du lära dig mer om Visions värderingar och fackligt ledarskap utan att lägga så mycket tid för utbildning? Då kan du söka till utbildningen Ideologi och Ledarskap.

Ideologi och ledarskap 

Omfattning

Nya ledare i Vision genomförs en gång per år och pågår från maj till november. Utbildningen består av 6 dagar i Stockholm, fördelat på 3 fysiska träffar och 3 kortare distansträffar. Tid för träffar med mentor och lokala aktiviteter tillkommer. Du kommer också att få uppgifter att jobba med under utbildningen.

Räkna med cirka 10 dagars arbetstid totalt. Det är viktigt att du har möjlighet att investera tid och engagemang i utbildningen.

Datum för de obligatoriska gemensamma träffarna för perioden 2022:

 • 10 maj (distans)
 • 30-31 maj (Stockholm)
 • 25 augusti (distans)
 • 6-7 september (Stockholm)
 • 13 oktober (distans)
 • 22-23 november (Stockholm)

Är du förtroendevald kan du söka ledighet hos arbetsgivaren med stöd av förtroendemannalagen § 6. Vision ersätter förlorad arbetsförtjänst för träffarna. Du är välkommen att kontakta Vision i ditt område om du behöver stöd i samtalet med din arbetsgivare.

Förtroendemannalagen

Vision betalar mat, resor, logi och material. Upplägget kan justeras beroende på pandemin. Utbildningen genomförs i samarbete med Ledarinstitutet.

Ansökan

Ansökningsperioden för 2022 är stängd.

När du ansöker får du svara på frågor och lämna kontaktuppgifter. Utbildningens kontaktpersoner i ditt område kommer sedan att gå igenom alla ansökningar för området och eventuellt intervjua dig inför urvalet. Varje område nominerar sedan sökanden till en nationell urvalsgrupp, som har i uppdrag att skapa en grupp som speglar Visions mål och riktlinjer samt en god representation.

Deltagare som speglar målen och bidrar till att Vision får fler lokala ledare utifrån behov prioriteras. Ledarinstitutets representant får uppgifter om antagna deltagare.

Frågor?

Har du frågor om utbildningen? Mejla till Marie-Louise Mattsson i utbildningsgruppen på marie-louise.mattsson@vision.se.

LI logga.png

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar