Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Kursledare pratar med två kursdeltagare.

Ledarskap, organisering och handling – Harvard Kennedy School

Har du en idé och vill förändra? Vill du påverka och göra skillnad tillsammans med andra? Sök till det spännande och utmanande programmet Ledarskap, organisering och handling vid Harvard Kennedy School.

Om utbildningen

Målgrupp: Ledare för medborgarorganisationer, sociala rörelser, förespråksgrupper ideella organisationer och fackförbund.

Omfattning: 15 veckors distansutbildning.

Form: Digitalt.

Tid: Februari till maj 2023.

Ansökningsperiod: 27 september - 4 november 2022

”Effektiv organisering kräver en förståelse för hur man identifierar, rekryterar och utvecklar ledarskap, bygger samhället kring det ledarskapet och utnyttjar kraften från resurserna i samhället.”

- Citat från tidigare deltagare

På programmet Ledarskap, organisering och handling läser du fakta och teorier på distans och genomför aktiviteter på hemmaplan med stöd av väl beprövade metoder. Nu har du möjlighet att få stöd av Vision för att delta i programmet vid Harvard Kennedy School.

Vem riktar sig utbildningen till? 

Den här 15-veckors distansutbildningen erbjuds av Harvard Kennedy School. Det är en unik möjlighet för dig som är involverad i att organisera projekt runt om i världen och vill interagera med andra som arbetar med liknande utmaningar.

Målgruppen för utbildningen är ledare för medborgar­organisationer, sociala rörelser, förespråks­grupper för ideella organisationer och fackförbund. Programmet är utformat för ledare från hela världen som genomför verkliga organisations­projekt som stöder deras organisations pågående arbete.

Förutsättningar för att gå utbildningen

Du ansöker till programmet som enskild person med en idé för att engagera fler medlemmar. Vision bedömer din idé och hur den bidrar till Visions mål och hjärtefrågor.

Du bidrar med tiden för studierna och aktiviteterna du ska genomföra. För att ha bra förutsättningar att delta behöver du kunna jobba med utbildningen på halvtid under perioden februari till maj.

Utbildningen genomförs på engelska och du förutsätts ha tillräckliga kunskaper för att delta.

När du har genomfört utbildningen får du ett betyg från Harvard Kennedy School.

Vision erbjuder stöd vid ansökan och under utbildningstiden

Vision betalar hela kursavgiften och har upp till tio platser på utbildningen. Du presenterar först din idé för Vision, som väljer ut de projekt som bäst bidrar till Visions organisering och mål. Därefter får du stöd i att skriva din ansökan till Harvard, som i sin tur väljer ut vilka deltagare som får plats på utbildningen.

Både ansökningsprocessen och utbildningen är tidskrävande och lärorik. I ansökan beskriver du ditt projekt som du sedan arbetar vidare med.

Vill du veta mer?

Hos Harvard Kennedy School kan du läsa mer om innehållet i utbildningen. Du kan också lyssna på professor Marschall Ganz, som är ansvarig för programmet, och ta del av erfarenheter från andra deltagare.

Leadership, Organizing and Action: Leading Change (hks.harvard.edu) 

Är du intresserad? Hör av dig och prata gärna med Dalia Eid eller Henrik Westerman som båda har gått utbildningen.

Ansökan

Ansökan till 2023 års omgång av utbildningen är stängd.

Har du frågor om utbildningen? Välkommen att kontakta Marie-Louise Mattsson: marie-louise.mattsson@vision.se.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss