Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Kursledare pratar med två kursdeltagare.

Ledarskap, organisering och handling – Harvard Kennedy School

Har du en idé och vill förändra? Vill du påverka och göra skillnad tillsammans med andra? Sök till det spännande och utmanande programmet Ledarskap, organisering och handling vid Harvard Kennedy School.

Om utbildningen

Målgrupp: Ledare för medborgarorganisationer, sociala rörelser, förespråksgrupper ideella organisationer och fackförbund.

Omfattning: 15 veckors distansutbildning.

Form: Digitalt.

Tid: Februari till maj 2023.

Ansökningsperiod: 27 september - 4 november 2022

”Effektiv organisering kräver en förståelse för hur man identifierar, rekryterar och utvecklar ledarskap, bygger samhället kring det ledarskapet och utnyttjar kraften från resurserna i samhället.”

- Citat från tidigare deltagare

På programmet Ledarskap, organisering och handling läser du fakta och teorier på distans och genomför aktiviteter på hemmaplan med stöd av väl beprövade metoder. Nu har du möjlighet att få stöd av Vision för att delta i programmet vid Harvard Kennedy School.

Vem riktar sig utbildningen till? 

Den här 15-veckors distansutbildningen erbjuds av Harvard Kennedy School. Det är en unik möjlighet för dig som är involverad i att organisera projekt runt om i världen och vill interagera med andra som arbetar med liknande utmaningar.

Målgruppen är ledare för medborgarorganisationer, sociala rörelser, förespråksgrupper för ideella organisationer och fackförbund. Programmet är utformat för ledare från hela världen som genomför verkliga organisationsprojekt som stöder deras organisations pågående arbete.

Förutsättningar för att ta del av Visions erbjudande

Du söker till programmet som enskild med en idé för att engagera fler medlemmar. Antagningen sker genom bedömning av din idé och hur den bidrar till Visions mål och hjärtefrågor.

Du bidrar med tiden för studierna och aktiviteterna du ska genomföra. För att ha bra förutsättningar att delta behöver du kunna jobba med utbildningen på halvtid under perioden februari till maj.

Utbildningen genomförs på engelska och du förutsätts ha tillräckliga kunskaper för att delta. 

Efter genomförd utbildning får du betyg från Harvard Kennedy School.

Vision erbjuder stöd vid ansökan och under utbildningstiden

Vision betalar hela kursavgiften och har upp till tio platser på utbildningen. Du presenterar först din idé för Vision, som väljer ut de projekt som bäst bidrar till Visions organisering och mål. Därefter får du stöd i att skriva din ansökan till Harvard, som i sin tur väljer ut vilka deltagare som får plats på utbildningen.

Både ansökningsprocessen och utbildningen är tidskrävande och lärorik. I ansökan beskriver du ditt projekt som du sedan arbetar vidare med.

Vill du veta mer?

Hos Harvard Kennedy School kan du läsa ännu mer om innehållet i utbildningen. Du kan också lyssna på professor Marschall Ganz, som är ansvarig för programmet, och ta del av erfarenheter från andra deltagare.

Leadership, Organizing and Action: Leading Change (hks.harvard.edu) 

Här på vision.se kan du läsa en artikel om utbildningen, med bland annat ett reportage från en workshop som hölls med deltagare från Ledare i Vision.

Är du intresserad? Hör av dig och prata gärna med Dalia Eid eller Henrik Westerman som båda har gått utbildningen.

Ansökan

Du kan ansöka till 2023 års omgång av utbildningen mellan 27 september och 4 november 2022.

Ansök till utbildningen

Har du frågor om utbildningen? Välkommen att kontakta Marie-Louise Mattsson: marie-louise.mattsson@vision.se.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar