Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • En leende kvinna med armarna i kors. En trygg ledare.

Utbildningar i fackligt ledarskap

Vill du vara med och leda Vision in i framtidens arbetsliv? Välkommen att påbörja eller fortsätta din ledarskapsresa med oss! Här har vi samlat våra utbildningar i fackligt ledarskap för förtroendevalda.

Letar du efter våra utbildningar för chefsmedlemmar i Vision?

Visions chefsutbildningar

För att kunna vara en stark framåtblickande ledare i Vision är det viktigt att ha en trygg grund i förbundets värderingar. En grund där du kan utgå ifrån ett inkluderande perspektiv som bidrar till att Vision utvecklas utifrån medlemmarnas behov.

Här listar vi Visions utbildningar i fackligt ledarskap, med de som kräver minst erfarenhet längst upp.

Utbildningar i fackligt ledarskap

Nya ledare i Vision

Den här omfattande utbildningen passar dig som vill komma in i det lokala fackliga arbetet och växa i ditt fackliga ledarskap. Du får lära dig mer om Vision, utveckla ditt ledarskap och hur du kan bli en facklig förebild som handlar utifrån Visions värdegrund. Du får en mentor och utökar ditt nätverk.  

Målgrupp: Medlem eller förtroendevald med upp till 5 års fackligt engagemang.

Omfattning: Totalt cirka 10 dagar, fysiskt och distans.

Nya ledare i Vision

Ideologi och ledarskap

Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper om vad Vision står för ideologiskt och fackligt politiskt. Du som går utbildningen tror på vår verksamhetsidé och vill utvecklas och inspirera andra. Du blir en ambassadör för Vision på din arbetsplats.

Målgrupp: Förtroendevalda.

Omfattning: 2 dagar, fysiskt eller distans.

Ideologi och ledarskap

Ledarskap, organisering och handling (Harvard Kennedy School)

I samarbete med Harvard Kennedy School erbjuder Vision platser på det utvecklande och utmanande programmet Leadership, organizing and action. Utbildningen vänder sig till dig som har en idé som du vill förverkliga för Visions medlemmar. Den ger dig både teoretiska och praktiska kunskaper i att leda och engagera andra genom ditt projekt. Du får stöd av Vision och ett internationellt nätverk.

Målgrupp: Förtroendevalda.

Omfattning: 15 veckors distansutbildning på halvtid.

Ledarskap, organisering och handling

VI – Visions idéburna ledarskap för facklig handling 

Utbildningen VI passar dig som är erfaren förtroendevald, vill fördjupa din ledarskapskompetens och bidra till ökad facklig handling. Du är trygg i Visions värderingar och styrdokument och vill fördjupa din förmåga att leda och inspirera andra för att tillsammans göra skillnad för Visions medlemmar.  

Målgrupp: Erfaren förtroendevald med minst 5 års engagemang.

Omfattning: Totalt cirka 8 dagar, fysiskt och distans.

VI - Visions idéburna ledarskap för facklig handling

Visions ideologi och värdegrund 

Visions medlemslöfte handlar om att våra medlemmar ska få ut så mycket som möjligt av sitt arbetsliv. Genom att förstå Visions värdegrund och vara trygg i ditt ledarskap skapar du förtroende. Då är det lättare att engagera andra i det fackliga arbetet, bidra till positiv förändring och ta initiativ utifrån medlemmarnas behov.

Visions värdegrund lyfter bland annat att vi tror på individens kraft, ser värdet av inflytande och av att vi är många medlemmar som bidrar till en stark organisation som står upp för allas lika värde, solidaritet och ett schyst arbetsliv.

I våra fackliga ledarskapsutbildningar vill vi reflektera över och diskutera vad våra styrdokument och vår värdegrund betyder för oss som individer och som organisation. För det är först när vi lever som vi lär som vi lever upp till våra värderingar.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar