Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Utbildningsdeltagare på TCO Fackliga Akademi.

Regler kring TCO Fackliga Akademi

Vision har särskilda regler kring kostnader för och anmälningar till TCO-arrangerade utbildningar och kurser.

  • Anmälan fylls i av dig som ska delta på kursen.
  • Anmälan ska godkännas av din avdelning eller klubb i Vision.
  • Under rubriken "Ange vem som står för vilka kostnader" är det viktigt att uppgifterna blir korrekt ifyllda. Det måste framgå vem som står för kostnaderna – och en fakturaadress. Denna uppgift måste finnas med när anmälan skickas vidare till ditt regionala center. Ska arbetsgivaren till exempel stå för kursavgift, ska det framgå. Om din klubb eller avdelning ska stå för till exempel förlorad arbetsförtjänst eller resor ska fakturaadress till din avdelning eller klubb framgå.
  • Avdelningen eller klubben skickar anmälan till Visions regionala center. Anmälningarna ska vara hos respektive center senast två veckor före sista anmälningsdatum.
  • Centret prioriterar din anmälan om fler anmält sig till samma kurs, och skickar den vidare till TCO Fackliga Akademi.
  • Centret registrerar anmälan i Carma.
  • Du får välkomstbrev inför kursen, alternativt besked om reservplats, från TCO Fackliga Akademi.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss