Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

TCO Fackliga Akademi

Fackliga Akademin är TCO:s utbildningsorganisation för förtroendevalda och anställda i TCO:s medlemsförbund. De erbjuder fackliga kurser på en hög nivå. Som förtroendevald i Vision kan du anmäla dig till utbildningarna.

Tänk på att skicka in din anmälan till Visions regionala center i god tid före sista anmälningsdag. Ditt center kan också svara på frågor kring ditt deltagande.

Regler kring TCO:s fackliga akademi

Aktuella utbildningar

Regionalt skyddsombud - ditt uppdrag och den digitala arbetsmiljön

Vad påverkar vår digitala arbetsmiljö? Vad ingår i uppdraget som regionalt skyddsombud? Välkommen till detta specialdesignade utbildningsprogram som ger dig kunskap och verktyg för att bättre kunna utföra uppdraget som RSO/RAMO. Vi arbetar med erfarenhetsutbyte, föreläsningar, olika case samt interaktiv teater. En central del är att genomföra ett eget arbetsplatsbesök och göra en mindre enskild uppgift kopplat till detta.

Sista anmälningsdag: 12 september

Regionalt skyddsombud (tco.se)

Arbetsmiljö i nya tider, 7,5 högskolepoäng

Vilken koppling finns det mellan planetens klimat och arbetsmiljö? På vilka sätt påverkar vårt användande av digitala verktyg det gränslösa arbetslivet?

Vi söker svar på nya utmaningar och lär oss mer om återkommande arbetsmiljöfrågor såsom systematiskt arbetsmiljöarbete. 

På denna specialdesignade kurs får dina praktiska kunskaper och erfarenheter möta teorier och vetenskap för att sedan omvandlas till ny praxis.

Anmälan är öppen, först till kvarn.

Arbetsmiljö i nya tider (tco.se)

Europasamarbetets möjligheter: facket, fred & frihet

EU växte fram ur Europas blodiga historia med ständiga krig mellan länderna och där demokratin fick kämpa för sin överlevnad. 
Nu är vi där igen.

Så vilken roll spelar europasamarbetet för stabilitet och fortsatt fred på vår kontinent? Hur bidrar EU till stärkt demokrati och vilken roll har fackföreningarna?

Denna utbildning vänder sig till både förtroendevalda och förbundsanställda som bättre vill förstå hur europasamarbetet fungerar och vilken roll EU har för fred, frihet och demokrati.  

Anmälan är stängd. Håll utkik här efter nya datum.

Europasamarbetets möjligheter (tco.se)

Arbetslivets juridik, 15 högskolepoäng

Hur kan du argumentera bättre i knepiga arbetsrättsliga situationer? Hur samspelar kollektivavtal med lagstiftning och hur påverkar EU-rätten svensk arbetsrätt?

Detta är en kurs för dig som vill stärka din förmåga att företräda ditt förbunds medlemmar, genom vässade kunskaper inom arbetslivets juridik.

Anmälan är stängd. Håll utkik här efter nya datum.

Arbetslivets juridik (tco.se)

Digital arbetsmiljö

En specialdesignad utbildning för dig som är huvudskyddsombud (HSO/HAMO)

Vad påverkar vår digitala arbetsmiljö? Hur får vi hjärnan att må bra hela arbetsdagen? Hur genomför man en digital skyddsrond och vad ska man titta efter? Här kommer vi att presentera en aktivitet där en hjärnvänlig arbetsmiljö står i fokus, där man undviker ständiga fokusbyten och ovälkomna avbrott. Vad innebär det och vad ställer det för krav?

Anmälan är stängd. Håll utkik här efter nya datum.

Digital arbetsmiljö (tco.se)

Huvudskyddsombud - din roll och dina uppgifter, digitalt

Vad påverkar vår digitala arbetsmiljö? Hur får vi hjärnan att må bra hela arbetsdagen? Vilka uppgifter ingår i uppdraget som huvudskyddsombud/huvudarbetsmiljöombud?

Välkommen till ett specialdesignat utbildningsprogram för dig som är HSO/HAMO. Vi möts enbart digitalt under utbildningens gång.

Anmälan är är stängd. Håll utkik efter nya datum.

Huvudskyddsombud (tco.se)

Värva! - för fler i facket

Kursen ger dig handfast träning och tips, både i att göra en strategisk och genomförbar plan för just dina/ditt förbunds värvningsaktiviteter och i att möta potentiella medlemmar. 

Anmälan är är stängd. Håll utkik efter nya datum.

Värva! För fler i facket (tco.se)

TCO:s utvecklingsprogram för fackliga ledare

Om sju år – hur ser ditt liv ut då? Vilket arbetsliv och vilka samhällsutmaningar kommer du att möta och hur påverkas handlingsutrymmet för dig och din fackliga organisation? Och hur vill du utmana dig själv för att växa som person och ledare?

TCO:s utvecklingsprogram vänder sig till dig som vill utmana både dig själv och TCO-familjen, öka din kreativitet och ledarförmåga och få bättre koll på de samhällsutmaningar som fackliga organisationer står inför.

Anmälan är är stängd. Håll utkik efter nya datum.

Utvecklingsprogram för fackliga ledare (tco.se)

Internationellt ägande och fackligt inflytande

Internationalisering och ägandeförändringar berör en allt större del av arbetsmarknaden, både inom offentlig och privat sektor. Hur kan TCO-förbunden möta denna utveckling och fortsätta vara de relevanta och framtidsinriktade medspelare på arbetsmarknaden som vi är idag? Vilka verktyg har vi och vad behöver vi utveckla inför framtiden?

Anmälan är är stängd. Håll utkik efter nya datum.

Internationellt ägande och fackligt inflytande (tco.se)

Hållbarhet en facklig fråga

Hållbarhet en facklig fråga är en av Fackliga akademins återkommande utbildningar. Här får du tips och idéer om hur du kan påverka för en rättvis klimatomställning, utifrån din fackliga roll. Erfarenhetsutbyte mellan deltagare och TCO-förbund är en viktig del. Visions förbundsordförande medverkar.

Anmälan är stängd, håll utkik här efter nya datum.

Hållbarhet en facklig fråga (tco.se)

Arbetsrätt, normer och diskriminering

Samhällets normer och outtalade förväntningar påverkar hur vi ser på andra människor och hur vi bedömer olika situationer och händelser.
På den här utbildningen får du träning i att identifiera diskriminering och kränkande särbehandling, tips om hur du bäst kan använda arbetsrätt och diskrimineringslag och en chans att fundera över vilka osynliga normer och strukturer som påverkar dig, i din egen vardag och hur du kan förändra dem.

Anmälan är stängd, håll utkik här efter nya datum.

Arbetsrätt, normer och diskriminering (tco.se)

Kurser via ETUI 

ETUI - facklig utbildning i Europa (tco.se)

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar