Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Utbildningsdeltagare på TCO Fackliga Akademi.

TCO Fackliga Akademi

Fackliga Akademin är TCO:s utbildningsorganisation för förtroendevalda och anställda i TCO:s medlemsförbund. De erbjuder fackliga kurser på en hög nivå. Som förtroendevald i Vision kan du anmäla dig till utbildningarna.

Tänk på att skicka in din anmälan till Visions regionala center i god tid före sista anmälningsdag. Ditt center kan också svara på frågor kring ditt deltagande.

Regler kring TCO:s fackliga akademi

Aktuella utbildningar

Regionalt skyddsombud – ditt uppdrag och den digitala arbetsmiljön

Vad påverkar vår digitala arbetsmiljö? Vad ingår i uppdraget som regionalt skyddsombud? Välkommen till detta specialdesignade utbildningsprogram som ger dig kunskap och verktyg för att bättre kunna utföra uppdraget som RSO/RAMO. Vi arbetar med erfarenhetsutbyte, föreläsningar, olika case samt interaktiv teater. En central del är att genomföra ett eget arbetsplatsbesök och göra en mindre enskild uppgift kopplat till detta.

Regionalt skyddsombud (tco.se)

Arbetsmiljö i nya tider, 7,5 högskolepoäng

Vilken koppling finns det mellan planetens klimat och arbetsmiljö? På vilka sätt påverkar vårt användande av digitala verktyg det gränslösa arbetslivet?

Vi söker svar på nya utmaningar och lär oss mer om återkommande arbetsmiljöfrågor såsom systematiskt arbetsmiljöarbete. 

På denna specialdesignade kurs får dina praktiska kunskaper och erfarenheter möta teorier och vetenskap för att sedan omvandlas till ny praxis.

Arbetsmiljö i nya tider (tco.se)

Europasamarbetets möjligheter

EU växte fram ur Europas blodiga historia med ständiga krig mellan länderna och där demokratin fick kämpa för sin överlevnad. 

Så vilken roll spelar europasamarbetet för stabilitet och fortsatt fred på vår kontinent? Hur bidrar EU till stärkt demokrati och vilken roll har fackföreningarna?

Denna utbildning vänder sig till både förtroendevalda och förbundsanställda som bättre vill förstå hur europasamarbetet fungerar och vilken roll EU har för fred, frihet och demokrati.  

Europasamarbetets möjligheter (tco.se)

Digital arbetsmiljö

En specialdesignad utbildning för dig som är huvudskyddsombud (HSO/HAMO).

Vad påverkar vår digitala arbetsmiljö? Hur får vi hjärnan att må bra hela arbetsdagen? Hur kan den digitala arbetsmiljön bli en naturlig del av det systematiska arbetsmiljöarbetet?

Digital arbetsmiljö (tco.se)

Hållbarhet – en facklig fråga

Hållbarhet en facklig fråga är en av Fackliga akademins återkommande utbildningar. Här får du tips och idéer om hur du kan påverka för en rättvis klimatomställning, utifrån din fackliga roll. Erfarenhetsutbyte mellan deltagare och TCO-förbund är en viktig del. Visions förbundsordförande medverkar.

Hållbarhet – en facklig fråga (tco.se)

Arbetsrätt, normer och diskriminering

Samhällets normer och outtalade förväntningar påverkar hur vi ser på andra människor och hur vi bedömer olika situationer och händelser.
På den här utbildningen får du träning i att identifiera diskriminering och kränkande särbehandling, tips om hur du bäst kan använda arbetsrätt och diskrimineringslag och en chans att fundera över vilka osynliga normer och strukturer som påverkar dig, i din egen vardag och hur du kan förändra dem.

Arbetsrätt, normer och diskriminering (tco.se)

Kurser via ETUI 

ETUI - facklig utbildning i Europa (tco.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss