Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

TCO Fackliga Akademi

Fackliga Akademin är TCO:s utbildningsorganisation för förtroendevalda och anställda i TCO:s medlemsförbund. De erbjuder fackliga kurser på en hög nivå. Som förtroendevald i Vision kan du anmäla dig till utbildningarna.

Tänk på att skicka in din anmälan till Visions regionala center i god tid före sista anmälningsdag. Ditt center kan också svara på frågor kring ditt deltagande.

Regler kring TCO:s fackliga akademi

Aktuella utbildningar

Regionalt skyddsombud - ditt uppdrag och den digitala arbetsmiljön

Vad påverkar vår digitala arbetsmiljö? Vad ingår i uppdraget som regionalt skyddsombud? Välkommen till detta specialdesignade utbildningsprogram som ger dig kunskap och verktyg för att bättre kunna utföra uppdraget som RSO/RAMO. Vi arbetar med erfarenhetsutbyte, föreläsningar, olika case samt interaktiv teater. En central del är att genomföra ett eget arbetsplatsbesök och göra en mindre enskild uppgift kopplat till detta.

Anmälan är är stängd. Håll utkik efter nya datum.

Regionalt skyddsombud (tco.se)

Normmedvetenhet och arbetsrätt - digitalt

Samhällets normer och osynliga hierarkier påverkar hur vi ser på andra människor och hur vi bedömer olika situationer och händelser. För fackligt förtroendevalda gäller det att vara särskilt klarsynta när fackliga verktyg används i frågor som diskriminering, mobbning och andra konflikter.

Anmälan är är stängd. Håll utkik efter nya datum.

Normmedvetenhet och arbetsrätt (tco.se)

Huvudskyddsombud - din roll och dina uppgifter - digitalt

Vad påverkar vår digitala arbetsmiljö? Hur får vi hjärnan att må bra hela arbetsdagen? Vilka uppgifter ingår i uppdraget som huvudskyddsombud/huvudarbetsmiljöombud?

Välkommen till ett specialdesignat utbildningsprogram för dig som är HSO/HAMO. Vi möts enbart digitalt under utbildningens gång.

Anmälan är är stängd. Håll utkik efter nya datum.

Huvudskyddsombud (tco.se)

Arbetsmiljö i nya tider - 7,5 högskolepoäng

Vilken koppling finns det mellan planetens klimat och arbetsmiljö? På vilka sätt påverkar vårt användande av digitala verktyg det gränslösa arbetslivet?

Vi söker svar på nya utmaningar liksom lär oss mer om återkommande arbetsmiljöfrågor såsom systematiskt arbetsmiljöarbete. På denna specialdesignade kurs får dina praktiska kunskaper och erfarenheter möta teorier och vetenskap för att sedan omvandlas till ny praxis.

Anmälan är är stängd. Håll utkik efter nya datum.

Arbetsmiljö i nya tider (tco.se)

Arbetslivets juridik 15hp

Hur kan du argumentera i knepiga arbetsrättsliga situationer? Hur samspelar kollektivavtal med lagstiftning? Hur påverkar EU-rätten svensk arbetsrätt?

Denna högskolekurs ger dig ökade kunskaper i både kollektiv och individuell arbetsrätt. Du får också en introduktion i juridik som metod så att du har verktyg som är relevanta även när lagar förändrats.

Anmälan är är stängd. Håll utkik efter nya datum.

Arbetslivets juridik (tco.se)

Europasamarbetets möjligheter

En kurs för dig som vill förstå hur EU-samarbetet fungerar – både i Bryssel och på hemmaplan. Kursen centrala del är en studieresa till Bryssel. Utbildningen är uppbyggd i tre moduler och startar med en webbkurs.

Anmälan är är stängd. Håll utkik efter nya datum.

Europasamarbetets möjligheter (tco.se)

Värva! - för fler i facket

Kursen ger dig handfast träning och tips, både i att göra en strategisk och genomförbar plan för just dina/ditt förbunds värvningsaktiviteter och i att möta potentiella medlemmar. 

Anmälan är är stängd. Håll utkik efter nya datum.

Värva! - för fler i facket (tco.se)

Samhällsekonomi, lönebildning och fackliga utmaningar

En högskolekurs om 7,5 högskolepoäng. Ges i samverkan med Stockholms universitet.

Kursen vänder sig till både förtroendevalda och förbundsanställda inom TCO-förbunden. Du kanske är verksam i löneförhandlingar på lokal eller central nivå, eller så har du uppdrag  i styrelser, avtalsråd, europeiska företagsråd eller motsvarande.

Håll utkik efter nya kursdatum.

Samhällsekonomi, lönebildning och fackliga utmaningar (tco.se)

TCO:s utvecklingsprogram för fackliga ledare

Om sju år – hur ser ditt liv ut då? Vilket arbetsliv och vilka samhällsutmaningar kommer du att möta och hur påverkas handlingsutrymmet för dig och din fackliga organisation? Och hur vill du utmana dig själv för att växa som person och ledare?

TCO:s utvecklingsprogram vänder sig till dig som vill utmana både dig själv och TCO-familjen, öka din kreativitet och ledarförmåga och få bättre koll på de samhällsutmaningar som fackliga organisationer står inför.

Anmälan är är stängd. Håll utkik efter nya datum.

Utvecklingsprogram för fackliga ledare (tco.se)

Internationellt ägande och fackligt inflytande

Internationalisering och ägandeförändringar berör en allt större del av arbetsmarknaden, både inom offentlig och privat sektor. Hur kan TCO-förbunden möta denna utveckling och fortsätta vara de relevanta och framtidsinriktade medspelare på arbetsmarknaden som vi är idag? Vilka verktyg har vi och vad behöver vi utveckla inför framtiden?

Anmälan är är stängd. Håll utkik efter nya datum.

Internationellt ägande och fackligt inflytande (tco.se)

Kurser via ETUI 

ETUI - facklig utbildning i Europa (tco.se)

Nyheter

Till arkivet

Arrangera en utbildning

Är du förtroendevald och ska arrangera en utbildning?

Här hittar du stöd och mer information

Hitta din avdelning eller klubb

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Hitta din närmaste lokala avdelning, klubb, sektion eller stift.

Hitta avdelning eller klubb

Frågor om utbildningar?

Om du har frågor om utbildningar för förtroendevalda kan du kontakta utbildningsgruppen.

Kontakta utbildningsgruppen

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar