Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

warning icon

Systemunderhåll för Mina sidor

  • Två utbildningsdeltagare arbetar med en uppgift.

TCO Fackliga Akademi

Som förtroendevald i Vision kan du anmäla dig till utbildningar som TCO Fackliga Akademi anordnar. För att anmäla dig till utbildningarna behöver du få godkännande från din avdelning eller klubb.

Fackliga Akademin är TCO:s utbildningsorganisation för förtroendevalda och anställda i TCO:s medlemsförbund, däribland Vision. De erbjuder fackliga kurser på en hög nivå.

Så ansöker du till TCO Fackliga Akademi

Vision har särskilda regler för kostnader och hur du anmäler dig till TCO-arrangerade utbildningar och kurser.

1. Få godkännande från Vision och fyll i anmälan 

Det är du som ska delta på kursen som ska fylla i anmälan, men din anmälan ska godkännas av din avdelning eller klubb i Vision.

Under rubriken "Ange vem som står för vilka kostnader" är det viktigt att du fyller i uppgifterna korrekt. Det måste framgå vem som står för kostnaderna och finnas en fakturaadress. Om arbetsgivaren till exempel ska stå för kursavgiften ska det framgå, och om din klubb eller avdelning ska stå för förlorad arbetsförtjänst eller resor ska deras fakturaadress framgå.

Avdelningar och klubbar

2. Avdelningen eller klubben skickar anmälan till centret

Din avdelning eller klubb ska skicka anmälan till Visions center i ditt område. Anmälan ska vara hos centret senast två veckor före sista anmälningsdatum.

3. Centret skickar anmälan till TCO Fackliga Akademi

Centret prioriterar din anmälan om fler anmält sig till samma kurs, och skickar den vidare till TCO Fackliga Akademi. Centret registrerar din anmälan i Carma.

Du får sedan antingen välkomstbrev inför kursen eller besked om reservplats från TCO Fackliga Akademi.

Kontakta ditt center om du har frågor om ditt deltagande i kursen.

Visions center

Aktuella utbildningar

Du hittar aktuella utbildningar hos TCO Fackliga Akademi på TCO:s webbplats.

Fackliga Akademin (tco.se)

Några exempel på utbildningar som TCO erbjuder inom Fackliga Akademin:

  • Regionalt skyddsombud – ditt uppdrag och den digitala arbetsmiljön. Vad ingår i uppdraget som regionalt skyddsombud och vad påverkar vår digitala arbetsmiljö? Detta specialdesignade utbildningsprogram som ger dig kunskap och verktyg för att bättre kunna utföra uppdraget som regionalt skyddsombud eller arbetsmiljöombud.
  • Arbetsmiljö i nya tider (7,5 högskolepoäng). Vilken koppling finns det mellan arbetsmiljö och planetens klimat? Hur påverkas det gränslösa arbetslivet av vårt användande av digitala verktyg? Vi söker svar på nya utmaningar och lär oss mer om arbetsmiljöfrågor som ofta återkommer.
  • Digital arbetsmiljö. En specialdesignad utbildning för dig som är huvudskyddsombud. Vad påverkar vår digitala arbetsmiljö och hur får vi hjärnan att må bra hela arbetsdagen? Hur kan den digitala arbetsmiljön bli en naturlig del av det systematiska arbetsmiljöarbetet?
  • Hållbarhet – en facklig fråga. Hur kan du påverka för en rättvis klimatomställning i din fackliga roll. I den här utbildningen får du utbyta erfarenheter med andra deltagare från olika TCO-förbund.

Arrangera en utbildning

Ska du arrangera en utbildning i din lokala avdelning eller klubb? Stöd och verktyg finns på styrelsesidorna.

Arrangera facklig utbildning

Suntarbetsliv

Suntarbetsliv erbjuder många olika utbildningar och verktyg inom arbetsmiljö. Suntarbetsliv drivs av de fackliga organisationerna i samverkan med Sveriges Kommuner och Regioner samt Sobona.

Suntarbetslivs webbplats

Kontakta Vision

Har du frågor om våra utbildningar? Hör av dig!

Kontakta Vision

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss