Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Egna uppgifter - göra mellan första och andra utbildningstillfället

Utbildning för ordförande är en processutbildning där du löpande gör uppgifter kopplat till din utveckling som ordförande. Till träff 2 har du följande fem uppgifter att göra. Se till att avsätta tid i kalendern i förväg och investera i din egen utbildning. Uppgifterna har olika teman som kommer att följas upp på träffen. Du behöver lägga minst tre timmar på föruppgifterna nedan.  

För alla uppgifter är det bra att du löpande skriver ner dina reflektioner och du kan använda din handlingsplan samt deltagarmaterialet som stöd i arbetet. 

1. Strategisk verksamhetsplanering (ca 60 min) 

 1. Se filmen om strategisk verksamhetsplanering
 2. Välj ett verksamhetsmål som ni har uppnått med goda resultat under året och ett mål som har varit utmanande.  
 3. Fundera och skriv ner hur ni planerade och satte målen i förhållande till hur det gick. Finns det lärdomar? Titta på modellen SMARTA-mål som finns i deltagarmaterialet och fundera på om och hur målen kan bli tydligare och lättare att uppnå när ni börjar planera för nästa år. 

2.  Facklig tid och självledarskap (ca 30 min) 

 1. Skriv ner vad du arbetar med i ditt fackliga uppdrag i en lista. 
 2. Skatta hur mycket tid du lägger på de olika delarna i uppdraget.  
 3. Rita sedan en cirkel på ett A4 och för in de olika delarna som tårtbitar i din cirkel. Nu ser du överskådligt hur din tid används. Är det något du vill ändra? Hur vill du att din cirkel ska se ut? Vad kan du göra för att skapa en förändring?  
 4. Skapa en målbild och skriv ner hur du kan nå målet eller vilka funderingar du har. 

3. Lyssna på Visions podd Att leda och fördela arbetet (30 min).  

 1. Lyssna på podden här
 2. Hur upplever du själv att det är att leda och fördela arbetet? 
 3. Vad tänkte du om tipsen som Jenny och Gustav delar? 
 4. Har du något eget tips? 

4. Att tala och samtala coachande, 30 min 

Gå till Visions Att tala och samtala – din guide till bättre kommunikation. Du ska nu genomföra följande avsnitt och i parentes ser du en tidsuppskattning per del. I fetstil är den uppgift som du bör fokusera mest på. Avsnittet Att tala inför publik kommer du göra senare i utbildningen 

- Inledning (ca 1 min) 
- Vad är kommunikation (min 8 min) 
- Att leda coachande samtal (min 6 min)  
- Att ge återkoppling (min 8 min)  

Under träff 2 kommer du att jobba med coachande samtal. Som stöd i grupparbetet rekommenderar vi att du laddar ner följande pdf:er och har tillgängligt på träffen. 

- Coachande frågor (pdf) 
Samtalscirkeln (pdf) 

Fundera gärna på ett typiskt scenario när du som ordförande leder coachande samtal eller en händelse du har varit med om som du kan testa på nytt i grupparbetet. Vem träffade du, vad var utmaningen som personen ville prata om osv? 

Läs också i deltagarmaterialet om samtal. 

5. Se filmen Organisering och rekrytering i Vision. Ca 30 min. 

 1. Se filmen här
 2. Vad tycker du om tipsen?  
 3. Hur många frågor behöver ni ställa lokalt för att få det antal nya medlemmar ni önskar enligt modellen?  
 4. Prata gärna med styrelsen om filmen eller titta på den gemensamt. 

Kontakta Vision

Till Vision Direkt kan du höra av dig och få personlig rådgivning om allt som rör din arbetssituation – lön, kompetensutveckling, arbetsmiljö, varsel, rättigheter och karriär.

Kontakta Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar