Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Egna uppgifter - göra mellan andra och tredje utbildningstillfället

Denna del kommer att uppdateras till träff 2.

Eget arbete till träff 3 omfattar 4 delar och beräknas ta ca 5 timmar utöver webbseminariet. Du har i programmet viss tid avsatt för eget arbete före dag 4 och dag 5 men du behöver förbereda dig i god tid för att knyta an uppgifterna till ditt lokala uppdrag.

1. Tala inför publik, ca två timmar.

Till sista träffen får du öva på att tala inför publik. Publiken består av gruppens deltagare och vi genomför övningen i smågrupper så det blir ett mindre sammanhang. Att öva på att tala inför andra är bra i rollen som ordförande och i livet i stort så passa på. Du ska tala i 4-5 minuter om ett fackligt ämne som engagerar dig. Använd gärna modellen Berättelsen om mig, oss, nu under avsnittet Tala inför publik nu för att göra innehållet personligt och engagerande. Du hittar stöd i Att tala och samtala – din guide till bättre kommunikation och avsnittet Att tala inför publik.

 

2. Press och sociala medier, ca 30 minuter.

Du deltar före träffen på ett webbseminarium med KFU, kommunikation och facklig utveckling. Där får du tips och information om hur och varför Vision jobbar med press och opinionsbildning samt sociala medier. Efter den träffen kommer du att få en uppgift till träff 3 och vi kompletterar här med information efter webbseminariet Uppgiften tar upp till 30 minuter. Inför webbseminariet med KFU så ska du ha genomfört vår nya e-utbildning Sociala medier

 

3. Inkluderande möten, ca 75 min.

TCO har tillsammans med andra aktörer tagit fram en mötesbok full med bra tips och metoder för inkluderande möten. Du väljer en övning som du vill testa innan träff 3, helst under ett styrelsemöte alternativt annat möte. Dokumentera hur övningen fungerade och kartlägg med hjälp av modellen mötesanalys i utbildningmaterialet som du hittar under rubrik Om utbildningen. Har du på grund av pandemin svårt att genomföra mötesanalysen så vill vi att du reflekterar över övningen och planerar för att genomföra den senare i år.

Här hittar du handboken. 

 

4. Kartlägg era behov och resurser lokalt, ca 60 min.

Med hjälp av materialet En stark lokal organisation för Vision-ombud kan du tillsammans med styrelsen få hjälp med att analysera och vid behov utveckla er ombudsorganisation. Kika i materialet och använd det på det sätt som passar er. Du behöver inte genomföra analysen inför träff 3 men vi vill att du lyfter materialet med styrelsen alternativt planerar in att gå om materialet. Vi ser fram emot dina synpunkter på detta nya material.

 

Kontakta Vision

Till Vision Direkt kan du höra av dig och få personlig rådgivning om allt som rör din arbetssituation – lön, kompetensutveckling, arbetsmiljö, varsel, rättigheter och karriär.

Kontakta Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar