Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Andra utbildningstillfället

Utbildningstillfället startar 9.30 och avslutas 16.00 i klassrummet båda dagarna, därtill tillkommer uppgifter att göra på morgonen som du hittar nedan.

Morgonuppgift dag ett

Lyssna på Visions utbildningspodd ”Människor i kris” och skriv ner minst tre saker som tas upp i podden som du särskilt reagerar på (exempel: Det här vill jag veta mer om, Det här håller jag med om, Detta tror jag inte på eller något annat) 

Fundera över vad som händer med dig när du möter människor i kris.  

Morgonuppgift dag två

Skriv ner minst ett exempel som svarar på frågan: ”Det här är jag mest orolig för att råka ut för i min roll som förtroendevald.”

Utveckla varför: Beror oron på dåliga erfarenheter? Andras erfarenheter? Kanske är du rädd att inte ha tillräcklig kunskap? Känns det kravfyllt att möta medlemmars förväntningar eller kanske oroligt att möta arbetsgivaren och dennes förväntningar?

Under utbildningen

Program
PPT-bilderna
Filmen En arbetsplats för alla (vision.se)
Jargongtest Vision | Test
Grupparbete ärende inläsning. Läses efter instruktion.

Övrigt material

Länk till AD-dom. AD 2020 nr 58 | lagen.nu
Förhandlingsframställan | Vision
Så blir du en mästare i att förhandla — Vision

Kontakta Vision

Till Vision Direkt kan du höra av dig och få personlig rådgivning om allt som rör din arbetssituation – lön, kompetensutveckling, arbetsmiljö, varsel, rättigheter och karriär.

Kontakta Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar