×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Egna uppgifter - göra mellan första och andra utbildningsdagen

På eftermiddagen dag 1 och morgonen dag 2 har du tid för egna uppgifter som omfattar ca 1,5 timme. Det egna arbetet vill bidra till fördjupad kunskap, tid för reflektion och stöd till erfarenhetsutbyte. Det är en obligatorisk del av utbildningen.

Nedan ser du vilka uppgifter du ska genomföra. För din egen skull är det bra att reflektera och anteckna det du vill ta med dig. Du har också tid för enskilt arbete i slutet av dag 2 för att jobba vidare med handlingsplan och göra en utvärdering. Den digitala utvärderingen Kompassen skickas till dig efter utbildningen och vi är tacksamma för att du bidrar med dina erfarenheter.

 1. Lyssna på podden En styrelse för alla (ca 30 min) och reflektera över frågorna nedan:
 2. Läs Valutskottet tipsar som du hittar här (pdf).
  - Vad tycker du om idén med cafévärdar för ökat engagemang? Har du några egna tips?
 3. Gör självskattning Lever jag som jag lär som utgår ifrån delar av Visions värdegrund. Du behöver inte dela resultatet utan gör det för din egen skull.
 4. Gå igenom material här på hemsidan. Du kan också gå tillbaka till dessa delar senare.

  • utbildningsmaterialet
  • uppdragshandlingar och Visions stadgar
  • viktiga länkar och tips

 5. Reflektera och anteckna. Påbörja din egen handlingsplan eller checklista.
 6.  

Viktiga tips och länkar

Logga in och titta på Visions uppdragshandlingar (https://vision.se/for-dig-som-ar/Fortroendevald/styrelsesidorna/ledamot/uppdragshandlingar/

Visions Stadgar hittar du här  

https://vision.se/for-dig-som-ar/Fortroendevald/styrelsesidorna/
https://vision.se/for-dig-som-ar/Fortroendevald/styrelsesidorna/valutskott/
https://vision.se/Din-trygghet/en-arbetsplats-for-alla/
http://play.vision.se/utbildningsstoed/varfor_ar_det_viktigt_med_mangfald_i_styrelsen

Kontakta Vision

Till Vision Direkt kan du höra av dig och få personlig rådgivning om allt som rör din arbetssituation – lön, kompetensutveckling, arbetsmiljö, varsel, rättigheter och karriär.

Kontakta Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum