×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Föruppgifter - göra innan första utbildningstillfället

Här hittar du en viktig introduktion till dina föruppgifter. Gör helst föruppgifterna i god tid, det finns också tid avsatt på morgonen dag 1.

1. Titta på filmen Visions snabba styrelseskola.

2. Titta på filmen Schyst rekrytering. Skriv ner dina tankar kring frågorna nedan och ha underlaget tillgängligt när utbildningen startar för fortsatta diskussioner.

Hur ser det ut hos er lokalt och i er styrelse?
Utgå ifrån kategorierna nedan och skriv ner några rader om nuläget och önskat läge. Reflektera också kring vad du kan bidra med för att öka mångfalden och att Vision blir ett mer representativt förbund. Skriv ner dina tankar och ta fram till utbildningstillfället som underlag för diskussioner.

  • åldrar
  • kön (kvinnor-män-annan könsidentitet) 
  • etnisk mångfald
  • chefer
  • funktionsvariation
  • kombination; yrkeskarriär – fackligt uppdrag

Det är dock problematiskt att kategorisera människor utifrån dessa kriterier eftersom vi kan identifiera oss på olika sätt men genom övningen vill vi ändå få dig att reflektera över hur er representation ser ut.

Kontakta Vision

Till Vision Direkt kan du höra av dig och få personlig rådgivning om allt som rör din arbetssituation – lön, kompetensutveckling, arbetsmiljö, varsel, rättigheter och karriär.

Kontakta Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum