Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Välkommen till utbildningen för skyddsombud i avdelning

Distansutbildning för skyddsombud i Vision genomförs under två dagar och inkluderar föruppgifter och efteruppgifter för att du skall få ut så mycket som möjligt av din utbildning. Du förväntas att delta aktivt genom att lyssna, diskutera och reflektera, både i grupp och enskilt. Här hittar du information och material som du behöver till utbildningen.

Du har just påbörjat Visions utbildning för skyddsombud genom att ta del av den här informationen.

För att du skall få ut så mycket av din utbildning tjänar du på att vara förberedd. Tanken är också att du skall hinna reflektera innan utbildningen och ta med dig dina frågor – så att utbildningen blir mer meningsfull för dig.

Förkunskaper (ca 20 min - 2 timmar)

Utbildningen för skyddsombud bygger på att du har grundkunskaper. Därför skall du ha genomfört Visions medlemsutbildning Schyst Arbetsliv och Visions utbildning för Vision-ombud, antingen ledarledd eller som e-utbildning. Du ska även ha genomfört rekryteringsguiden och En arbetsplats för alla. Alla finns som e-utbildningar.

E-utbildningar för förtroendevalda

Föruppgifter (ca 20 minuter)

Här hittar du en viktig introduktion till dina föruppgifter. Gör helst föruppgifterna i god tid.

Börja din förberedelse genom att se den här filmen:

Arbetsmiljöarbete - från tuggummitrick till dialog (youtube.com)

Innan du påbörjar den distansbaserade utbildningen behöver du ha koll på hur arbetsmiljöarbetet fungerar på din arbetsplats.

Läs följande

  • Din arbetsgivares arbetsmiljöpolicy
  • Samverkansavtal (om ni har något avtal på din arbetsplats)
  • Titta på Visions arbetsmiljösida och lär dig att hitta det som är intressant för dig.

Program 

Programmet för utbildningen hittar du här:

Program: Distansutbildning för skyddsombud (pdf) 

Material

Ditt utbildningsmaterial paketerat som en e-utbildning

Här finns allt utbildningsmaterial som du behöver i ditt uppdrag och för denna distansutbildning samlat digitalt som en egen e-utbildning. Vill du göra anteckningar i materialet kan du själv skriva ut det. Utbildningsmaterialet består både av lagar, förskrifter och interaktiva övningar. Genom hela utbildningen uppmanas du ha detta utbildningsmaterial tillgängligt.

Starta utbildning

Arbetsmiljölagen med kommentarer (pdf)

Åhörarkopior Distansutbildning för skyddsombud (pdf)

Skyddsombud: Material och övningar (pdf)

Arbetsplatsen utformning (pdf)

Viktiga länkar och tips

Arbetsmiljö

Suntarbetsliv.se

Enskilt arbete

Under utbildningen behöver du avsätta tid för egen reflektion. Reflektera över dina egna och utbildningens frågor. Upptäcker du aktiviteter du behöver genomföra framöver kan använda Visions handlingsplan.

Handlingsplan (pdf)

Det digitala klassrummet

Distansutbildningen genomförs via en internetbaserad utbildningsplattform som fungerar som ditt digitala klassrum. Den som arrangerar utbildningen svarar för tekniken och avgör vilken teknisk plattform som skall användas. Se mer information i din inbjudan och bekräftelse. Nedan följer några allmänna råd och tips för att delta i distansbaserade utbildningar.

Förutsättningar

För att delta i utbildningen behöver du en dator med hörlurar och webbkamera. Vi rekommenderar att du använder USB-hörlurar. Du behöver vara på en plats med stabil internetuppkoppling så du slipper eventuella hack och fördröjningar i sändningen.

Tips före deltagandet

  1. Välj en bra miljö i god tid innan mötet startar.
  2. Förbered dig i tid genom att se över att du har alla detaljer för att ansluta till mötet.
  3. Anslut gärna till mötet en stund innan mötet börjar. Då hinner du kolla tekniken och småprata med andra deltagare.
  4. Kontrollera att din dator (eller surfplatta/telefon) är tillräckligt laddad eller att du har tillgång till strömkabel.
  5. Använd gärna headset hellre än datorns högtalare då det blir en bättre ljudupplevelse.

När klassrummet öppnar avsätts tid för att testa tekniken.

Kontaktuppgifter

Kontakta i första hand den som bjudit in dig till utbildningen om du har frågor.

Vid allmänna frågor om utbildning kontaktar du Vision Utbildningruppen utbildning@vision.se

Vid frågor om utbildningens innehåll kontaktar du jonas.anundi@vision.se

Kontakta Vision

Till Vision Direkt kan du höra av dig och få personlig rådgivning om allt som rör din arbetssituation – lön, kompetensutveckling, arbetsmiljö, varsel, rättigheter och karriär.

Kontakta Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar