Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Dag 1, pass 1

Nu har du tid för att på egen hand göra följande uppgifter som du sedan kommer att få diskutera med andra deltagare. Uppgifterna har två olika huvudteman; ledarskap och inflytande.  

 1. Lyssna på podden Fackligt ledarskap i Vision och reflektera. För dig som behöver läsa det som sägs i podden hittar du ett underlag här.  
 • Vad tänker du om Cecilias och Dalias tips på slutet?  
 • Vad skulle du själv ge för tips?  
 • Vad tycker du var mest intressant med podden 
 • Saknade du någon vinkling på fackligt ledarskap?  
 1. Se filmen hållbart självledarskap med Ulrica Sedell(10 min)  
 • Vad tänker du om de 5 faktorerna? (Begriplighet, hanterbarhet, meningsfullhet, gränskontroll, självmedkänsla) 
 1. Imorgon kommer vi att prata om både Visions historia men framför allt vår framtid och hur vi kan bidra till ett inkluderande arbetsliv där medlemmar har inflytande. Därför vill vi att du ser på följande två filmer och funderar över:
  https://play.vision.se/medlem/visions_resa_genom_tiden1 
  https://play.vision.se/utbildningsstoed/tillsammans_forandrar_vi_normer 
 • Vad behöver Vision jobba aktivt med för att vara relevanta i framtiden? 
 • Vad kan vi göra för att bidra till En arbetsplats för alla? 
 1. Skriv ner dina reflektioner från dagen och det egna arbetet. Det är en viktig del i ditt arbete under hela utbildningen och ett stöd till din redovisning under träff 4.

Kontakta Vision

Till Vision Direkt kan du höra av dig och få personlig rådgivning om allt som rör din arbetssituation – lön, kompetensutveckling, arbetsmiljö, varsel, rättigheter och karriär.

Kontakta Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar