×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Inför träff 2

För att få ut så mycket som möjligt av utbildningen och träffarna så har du eget arbete som ger dig möjlighet att lära mer och reflektera inför samtal med andra. Tänk på att löpande skriva ner dina reflektioner kring uppgifterna. Kom ihåg att ta stöd av din mentor och de stöddokument du har fått.

Räkna med att det egna arbetet för nedanstående uppgifter tar en dag att genomföra och därtill har du kontakt med mentor. Avsätt tid i kalendern i förväg så att du har goda förutsättningar att genomföra de olika delarna.

 1. Se filmen Visions varumärke (ca 8 min).
 • Fundera på hur du som facklig ledare bidrar till Visions varumärke?
 • Hur Vision syns på din arbetsplats?
 1. Se filmen om Organisering och rekrytering (ca 30 min).
 • Vad tänker du om modellen Henrik presenterar och vikten av en berättelse?
 1. Gör övning Balans i vardagen. Övningen hänger ihop med filmen du såg under träff 1 om självledarskap.
 • Hur ser din balans ut?
 • Finns det något du vill ändra?
 1. Läsinstruktioner till bok Gruppsykologi. Till träff 2 kommer du förbereda dig genom att läsa och reflektera inför mötet med Lars Svedberg. Omfattningen av din beskrivning av situationerna och det du funnit i boken bör vara ca 1-2 A4 sidor.Underlaget är ditt stöd under träffen.

  a) I den delen av uppgiften ombeds du att helt kort skriva ned 2-3 ledarskapssituationer som du tycker ha varit tänkvärda och visat på något intressant. Det behöver inte varit något dramatiskt utan helst något mer vardagligt (och gärna i ett fackligt sammanhang, men inte nödvändigt). Om du varit ledare eller inte i den aktuella situationen/händelsen spelar ingen roll.

  b) I den andra delen av uppgiften ombeds du att läsa kap 21, 22 & 23 i Gruppsykologi (2016). Kapitlen handlar dels om en ”värdekarta" för vårt samhälle, dels om olika teorier om ledarskap, dess villkor och möjligheter. Försök sedan finna begrepp, teorier eller resonemang i boken som bidrar till att tolka och förstå de situationer du beskrivit. 
 2. Gå till e-utbildningen Att tala och samtala (logga in). Genomför följande avsnitt som beräknas ta minst 20 minuter.
 • Kommunikation – vad är det?
 • Att leda coachande samtal
 • Att ge återkoppling

Kontakta Vision

Till Vision Direkt kan du höra av dig och få personlig rådgivning om allt som rör din arbetssituation – lön, kompetensutveckling, arbetsmiljö, varsel, rättigheter och karriär.

Kontakta Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum