×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Inför träff 3

Träff 3 är ett tillfälle att fortsätta utbyta erfarenheter, fördjupa ditt självledarskap, öka din kunskap om värdebaserat ledarskap och praktiskt arbeta med Visions värdegrund och Fair Union. För att få ut så mycket som möjligt av träffen vill vi att du gör följande tre uppgifter.

1. Läs del II & del IV i Gruppsykologi som handlar om arbete med och i grupper i teori och praktik. Du läser för att få stöd till förberedelseuppgiften nedan och inför diskussioner, du behöver inte kunna eller förstå allt utan gör innehållet till ditt stöd.

Din förberedelseuppgift tar sin utgångspunkt i en tänkt situation där du ska leda en fiktiv grupps arbete under en längre tid.  Du vill nu tillsammans med gruppen lägga en stadig grund för ert kommande gemensamma arbete och du behöver då tänka igenom din ledarroll:

a) Vad kan gruppen förvänta sig av dig som ledare? Skriv ned 5 punkter. (Endast en mening / punkt.)

b) Vad förväntar du dig av varje gruppmedlem? . Skriv ned 5 punkter. (Endast en mening / punkt.)

c) Mejla in dina 5 + 5 punkter om olika förväntningar den 29 aug till svedberg@gmail.com Lars gör en sammanställning som blir ett gemensamt material att arbeta med.

2. Titta i handboken för jämställda möten som TCO har tagit fram. Fundera på hur du vill och aktivt kan bidra till inkludering i ditt fackliga ledarskap. Finns det tips eller övningar som du vill testa från boken? Har du egna tips att dela? Du behöver inte genomföra någon aktivitet utan boken är tänkt som en inspiration för dig.

3. Fortsätt jobba med ditt självledarskap och utgå ifrån följande två uppgifter.

a)Skriv ner de 3 viktigaste värderingarna som du vill leva efter i ditt ledarskap. Försök formulera dem så att de blir lätta för dig att använda och gå tillbaka till.

b)Är du sann mot sig själv och sina värderingar?  Fundera igenom dina livserfarenheter. Finns det tillfällen då du agerat eller gjort val som inte känts bra inombords? Vad hände? Lyssnade du till magkänslan eller hur reagerade du? Hur hade du velat reagera? Vad har du lärt dig?

Kontakta Vision

Till Vision Direkt kan du höra av dig och få personlig rådgivning om allt som rör din arbetssituation – lön, kompetensutveckling, arbetsmiljö, varsel, rättigheter och karriär.

Kontakta Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum