×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Föruppgifter - göra innan första utbildningstillfället

För att få ut så mycket som möjligt av introduktionen har du föruppgifter som tar ca en timme att genomföra. Du kommer att diskutera innehållet i föruppgifterna med de andra deltagarna så anteckna gärna. 

 1. Se filmen snabba styrelseskolan, ca 5 min 2. Se filmen på Introduktion för nya ordföranden, ca 30 min

  Förbered dig inför webbseminariet genom att svara på följande reflektionsfrågor;  

  • Två bra tips från filmen  
  • Något som jag saknade i filmen    Bildspelet som visas i filmen hittar du här
 3. Lyssna på Visions utbildningspodd om "Att leda och fördela arbetet", ca 25 min

  Du är nu ordförande och har fått förtroendet att leda och fördela arbetet i styrelsen. Det är ett viktigt uppdrag som bland annat bidrar till ökat engagemang och hållbarhet, men det är inte alltid lätt. Vi har därför bett två ordföranden berätta om hur de jobbar med uppdraget. Svara nedan på följande reflektionsfrågor och ta med dig till webbseminariet.  

  • Det här är tycker jag var inspirerande och bra att tänka på i mitt uppdrag  
  • En utmaning/ar som jag känner igen eller oroar mig för  
  • Det här hade jag gärna velat veta mer om  


Kontakta Vision

Till Vision Direkt kan du höra av dig och få personlig rådgivning om allt som rör din arbetssituation – lön, kompetensutveckling, arbetsmiljö, varsel, rättigheter och karriär.

Kontakta Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum