×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Efteruppgift 4

Berättelsen och det egna valet

3 tips och tankar för En arbetsplats för alla

Dags för det sista inspirationsbrevet i utbildningen En arbetsplats för alla – fördjupning.

  1. Var en positiv förebild!

Har du tänkt på att du är en vandrande klimatanläggning? Det skriver i alla fall beteendevetaren Lena Skogholm i boken Bemötandekoden och lyfter att vi alla är med och skapar ett klimat runt oss. Vår påverkan kan vara positiv, negativ eller neutral. Hur tror du att din klimatanläggning ser ut? Hur kan du bidra till en bra arbetsmiljö för andra?

Att visa uppskattning, bekräfta varandra och bjuda in till delaktighet gör skillnad. Vänliga ord kan påverka människor positivt i många dagar efteråt visar bland annat studier av professor Micael Dahlén. Så skapa positiva ringar på vattnet genom att dela med dig.

På samma vis är det viktigt att vara modig och våga säga ifrån. Genom att gå från passiv åskådare till en aktör när någon annan utsetts för felaktig behandling tar du ansvar.

  1. Lyft fram din berättelse och påverka fler!

Genom att vara trygg i din berättelse om varför En arbetsplats för alla är viktigt för dig så kan du lättare påverka andra. En berättelse där erfarenheter delas skapar ofta starkare band och känslor inför en förändring. Vilka erfarenheter har bidragit till ditt fackliga engagemang? Varför vill du lägga din tid och engagemang på dessa frågor? Och vilka är vinsterna både för dig, för dina kollegor, din arbetsplats och samhället med En arbetsplats för alla? Formulera dina svar och det blir lättare att agera.

Titta på filmen "Tankar om en arbetsplats för alla" som Vision tagit fram med förtroendevaldas egna berättelser.

  1. Sök kunskap och få insikter!

En viktig del i att förstå sig själv och andras behov är att ha kunskap. Här hittar du några länkar till organisationer som jobbar med kunskapsspridning. Varför inte analysera tillsammans vilka kunskapsluckor ni har på din arbetsplats för att bidra till en arbetsplats för alla och lika rättigheter och möjligheter och bjuda in till en föreläsning eller lyssna på en podd tillsammans? I utbildningsmaterialet hittar du många länkar till organisationer som jobbar för lika rättigheter och möjligheter t ex Hjärnkoll  som jobbar med psykisk ohälsa. Projekt Vidga normen har bl.a. tagit fram handledning för hur arbetsplatser kan jobba med aktiva åtgärder kopplat till hudfärg. 

Lycka till!

Tack för att är engagerad och har läst inspirationsbreven. Förhoppningsvis har du fått nya insikter och verktyg i arbetet för En arbetsplats för alla.

Kontakta Vision

Till Vision Direkt kan du höra av dig och få personlig rådgivning om allt som rör din arbetssituation – lön, kompetensutveckling, arbetsmiljö, varsel, rättigheter och karriär.

Kontakta Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum