Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Dag 1, pass 2

Inför morgondagens träff får du här fyra uppgifter att genomföra på egen hand och arbetet ska vara klart när utbildningen startar dag 2. Arbetet uppskattas ta ca 1,5 timme. Syftet är att bidra till ökad kunskap och givande diskussioner. 

 1. Läs och reflektera kring texten Visions värdegrund och en arbetsplats för alla .(ca 15 min) 

 2. Gör övning självskattning utifrån värdegrunden (ca 15 min) 
  Du hittar övningen i deltagarmaterialet. Försök hitta konkreta exempel på saker du faktiskt gör. Var beredd på att dela följande: 
  - Det här är jag stolt över att jag gör.. 
  - Ett bra tips.. 

 3. Lyssna på podden ”Att jobba med mångfald” (ca 30 min) 
  Skriv ner 3 saker du vill ta med dig från podden  

 4. Se filmen Turkkiosken och reflektera kring följande frågor (ca 20 min) 

  - Skulle detta kunna vara en scen från din arbetsplats? 
  - Vad skulle du känna om du var huvudpersonen? 
  -
  Varför reagerar chefen och kollegan som säger ”Turkkiosken” som de gör? 

  Gå till sidan https://vimeopro.com/user24824596/utbildningsgruppen och fyll i lösenordet HJGytr45## Vision har rättigheter att visa filmen till deltagare på utbildningen och den får inte användas av andra.

 5. Frivilligt. Gör övningen Mänskliga rättigheter i utbildningshäfte

Kontakta Vision

Till Vision Direkt kan du höra av dig och få personlig rådgivning om allt som rör din arbetssituation – lön, kompetensutveckling, arbetsmiljö, varsel, rättigheter och karriär.

Kontakta Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar