Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Efteruppgift 2

Inkluderande kommunikation

5 tips på övningar och metoder 

  1. Gör en mötesanalys!

Hur sitter vi på möten? Vem talar och hur länge? Vilka ämnen får utrymme? Och hur pratar vi med varandra runt fikaborden? Det finns många saker att reflektera kring och tänka på när det kommer till kommunikation. Genom att bidra till att alla känner delaktighet på möten och i sociala sammanhang på jobbet så gör vi en konkret handling för att skapa en arbetsplats för alla. I Visions metodbank hittar du ett bra exempel på en användbar mötesanalys som ingår i några av våra utbildningar. Här hittar du den.

  1. Testa en mötesövning!

TCO har tagit fram boken Jämställda möten som vi vill att du tittar i. Materialet är fullt med tips på hur arbetsplatserna kan jobba strategiskt med inkluderande kommunikation och jämställda möten. Välj ut en övning som du vill testa närmaste månaderna, involvera kollegor och reflektera över hur övningen påverkar kommunikationen och mötet.

Du kan också gå till Visions engemangskiosk och testa denna övning för schysta samtal.

  1. Ta stöd av forskning!

Sunt arbetsliv har tagit fram olika metoder och tips för inkluderande kommunikation som heter Bättre möten. Där finns både filmer, metoder och olika sätt att testa er kommunikation för att utifrån resultaten jobba mer inkluderande. Läs mer här. 

Här hittar du också 10 tips för schysta samtal som Visions medlemmar tagit fram.              

  1. Lär dig mer om minoritetsstress!

Titta på filmen om Minoritetsstress med psykolog Hanna Wallensteen. Hon berättar vad minoritetsstress är, vad du kan göra för att inte bidra till minoritetsstress och hur du som drabbas av minoritetsstress kan hitta strategier för att må bättre. Som psykologen lyfter så är det viktigt att tänka på hur vi kommunicerar med varandra på våra arbetsplatser. Det är vi tillsammans som bidrar till En arbetsplats för alla.

  1. Ta hjälp av en inkluderare!

Ett enkelt tips när ni exempelvis har grupparbeten eller möten på jobbet eller i fackliga sammanhang är att utse en person som har ansvar för att fördela ordet och bidra till gemenskap. På utbildningar brukar vi kalla det för en ”inkluderare”. Låt uppdraget rotera. Det bidrar till en ökad förståelse och inkludering.

Lycka till!

 

Kontakta Vision

Till Vision Direkt kan du höra av dig och få personlig rådgivning om allt som rör din arbetssituation – lön, kompetensutveckling, arbetsmiljö, varsel, rättigheter och karriär.

Kontakta Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar