×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Efteruppgift 1

Hur ser det ut under ytan?

5 tips på verktyg och metoder för att se normer och strukturer

Hoppas du är nöjd med utbildningen En arbetsplats för alla – fördjupning!

Visions medlemslöfte säger att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. För att det ska bli verklighet för alla våra medlemmar så behöver vi ha lika rättigheter och möjligheter. Du kan bidra med din kompetens och ditt engagemang för att skapa mer inkluderande arbetsplatser, fria från diskriminering och kränkande särbehandling.

  1. Involvera ansvariga och lär mer om aktiva åtgärder!

För att genomföra positiva förändringar är det viktigt att din chef eller arbetsgivare känner till sitt ansvar. Arbetsgivaren har en skyldighet att bedriva förebyggande arbete för lika rättigheter och möjligheter på arbetsplatsen. Det arbetet ska samverkas med facket och på Diskrimineringsombudsmannens hemsida kan du läsa mer. På vision.se kan du också läsa mer och beställa boken Handbok för chefer.

  1. Gå en utbildning och se en film tillsammans!

Ett sätt att komma igång med arbetet är att göra e-utbildningen på din arbetsplats www.enarbetsplatsforalla.se eller gemensamt titta på DOs film Under ytan på jobbet.  

  1. Kartlägg era normer?

Diskrimineringsombudsmannen har ett material som heter Växthuset. Det är en metod för att kartlägga normer på arbetsplatsen, jobba med aktiva åtgärder och motverka diskriminering. Klicka här för att läsa mer. 

  1. Diskutera mera!

Hur kan din arbetsplats jobba aktivt med lika rättigheter och möjligheter? Hur får vi alla att förstå fördelarna med en arbetsplats där vi tillåts vara de vi är och se vinsterna? Kanske kan ni ha en stående punkt på apt eller med hjälp av diskussionskort jobba aktivt med en arbetsplats för alla? Kortleken och appen #hurärdethos oss är ett enkelt och konkret verktyg som innehåller 25 diskussionskort och gratisvarianten 5 diskussionskort. Och i vardagen kan du bidra till en positiv och inkluderande fikamiljö på jobbet genom att våga säga ifrån, vara öppen, lyhörd och bjuda in till samtal.

Lycka till!

Kontakta Vision

Till Vision Direkt kan du höra av dig och få personlig rådgivning om allt som rör din arbetssituation – lön, kompetensutveckling, arbetsmiljö, varsel, rättigheter och karriär.

Kontakta Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum