Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Sök bland kurser och aktiviteter

Vision och arbetsrätten, grund för dig i område Syd, Väst och Sydost

Kursen går: 2022-11-22--2022-11-23
Ort:  Distansutbildning
Sista anmälningsdatum: 16 september 2022

Kursen startar: 2022-11-22 kl: 09:30
Kursen slutar: 2022-11-23 kl: 16:00
Kontaktperson: Ted Karlström
Kontakt: ted.karlstrom@vision.se

OM UTBILDNINGEN Denna utbildning ger dig verktyg för att påverka och arbeta aktivt inom det fackliga uppdraget på arbetsplatsen och i Vision. Du får insikt om arbetsrättslig lagstiftning, ditt eget kollektivavtal och hur du kan driva medlemmarnas frågor genom intresseförhandlingar. Utbildningen ger dig också kunskaper för att kunna representera Vision och agera med en eventuell fullmakt/bli godkänd förhandlare. För att få fullmakt/bli godkänd förhandlare ska avdelningen/klubben ansöka om detta hos sitt Visionscenter. MÅLGRUPP Förtroendevalda från samtliga avtalsområden som varit verksamma som ombud i minst ett år. OMFATTNING Utbildningen omfattar två kursdagar. Du förväntas också ha genomfört vissa uppgifter innan kursstart (se nedan). FÖRBEREDELSER Som en del i utbildningsupplägget ska du innan kursstart ha genomfört följande e-utbildningar för att på bästa sätt kunna tillgodogöra dig utbildningen: - Schyst arbetsliv (ca 3 h) - Utbildning för Vision-ombud (60 min) eller den lärarledda utbildningen - En arbetsplats för alla (ca 20 min) - Rekryteringsguiden (ca 45 min) BEHÖRIGHET OCH URVAL För att vara behörig ska du tillhöra målgruppen. När ansökningstiden till utbildningen har gått ut görs en genomgång av de sökande. Vilka sökande som prioriteras grundas på vilka som tillhör målgruppen för utbildningen, har de förväntade förkunskaperna och behovet av utbildning. Prioriteringen av de sökande görs av Visions center. KOSTNADER OCH LEDIGHET Din arbetsgivare förväntas stå för förlorad arbetsförtjänst i enlighet med LFF § 7. Behöver du stöd i samtalet med din arbetsgivare gällande din ledighet är du välkommen att kontakta ditt center.

Information och anmälan

Visions e-utbildningar

Här kan du se Visions utbud av e-utbildningar. Vissa e-utbildningar kräver att du är inloggad på Mina Sidor.

E-utbildningar

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar