Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Sök bland kurser och aktiviteter

Utbildning för huvudskyddsombud, Nationell

Kursen går: 2022-11-17
Ort:  Distansutbildning
Sista anmälningsdatum: 18 september 2022

Kursen startar: 2022-11-17 kl: 09:30
Kursen slutar: 2022-11-17 kl: 16:30
Kontaktperson: Katarina Patzelt Brandt
Kontakt: katarina.patzeltbrandt@vision.se

OM UTBILDNINGEN Utbildningen stärker dig i ditt uppdrag som huvudskyddsombud, där din roll är att samordna skyddsombuden i din avdelning/klubb. Du får kunskaper för att påverka och arbeta aktivt med arbetsmiljöfrågor på din arbetsplats och i Vision. Du lär dig om arbetsmiljöarbete med Visions mål och hjärtefrågor i fokus. Utbildningen ger dig kunskap att arbeta med handlingsplaner för att samordna det lokala arbetsmiljöarbetet. MÅLGRUPP Utbildningen vänder sig till nya huvudskyddsombud med 1-2 års erfarenhet av arbetsmiljöarbete i avdelningar och klubbar. Du har haft uppdraget som skyddsombud eller huvudskyddsombud en tid. Är du helt ny som huvudskyddsombud och inte har praktisk erfarenhet vinner du på att avvakta ett år med utbildningen. OMFATTNING Utbildningen har ett blandat upplägg som stödjer ett flexibelt lärande. Vissa delar är lärarledda, andra delar kan du själv välja när och var du vill genomföra som det passar dig bäst. Utbildningen omfattar totalt två dagars studier och består av följande moment: - Förberedande uppgifter på distans - En distansbaserad heldagsträff - Uppföljande uppgifter på distans - Deltagande i ett webbseminarium Förutom att delta på en lärarledd distansbaserad samt ett avslutande webbseminarium förväntas du alltså göra vissa uppgifter både före och under utbildningen. Det är därför viktigt att avsätta tid för såväl föruppgift som uppföljningsuppgift och redovisning. Datum för webbseminarium är 15 dec 2022 kl 09:30-11:30 FÖRBEREDELSER Som framgår under ovannämnda rubrik ska du innan kursstart ha genomfört en särskild föruppgift. Mer information om detta kommer i bekräftelsen. För att få ut så mycket som möjligt av utbildningen ska du också ha genomfört följande e-utbildningar innan kursstart: - Schyst arbetsliv (ca 3 h) - Utbildning för Vision-ombud (ca 60 min) eller den lärarledda utbildningen - Schyst arbetsmiljö (ca 60 min) - Rekryteringsguiden (ca 45 min) - En arbetsplats för alla (ca 20 min) Du hittar alla e-utbildningar på Visions hemsida: https://vision.se/e-utbildningfv BEHÖRIGHET OCH URVAL För att vara behörig ska du utgöra målgruppen. Om vi har fler behöriga sökande än det finns tillgängliga utbildningsplatser görs ett urval baserat på kompetensbehovet i aktuellt område. Behörighetprövningen och urvalsförfarandet sköts av Visions center. KOSTNADER OCH LEDIGHET Vision står för utbildningen samt allt utbildningsmaterial. Din arbetsgivare förväntas stå för förlorad arbetsförtjänst enligt förtroendemannalagen § 7 och AML. Behöver du stöd i samtalet med din arbetsgivare gällande din ledighet är du välkommen att kontakta ditt center.

Information och anmälan

Visions e-utbildningar

Här kan du se Visions utbud av e-utbildningar. Vissa e-utbildningar kräver att du är inloggad på Mina Sidor.

E-utbildningar

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar