Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Glad kvinna.

Berätta om dina kompetensbehov

Välkommen att delta i ett samtal om din kompetens och utveckling! Du kan lämna en intresseanmälan via mejl.

Många saknar förutsättningar till vidareutbildning

Hälften av Visions medlemmar tror att de kommer behöva vidareutbilda sig, de flesta inom de tre närmsta åren. Det visar Visions kompetensundersökning från 2021. Ett stort hinder för att vidareutbilda sig är att de flesta saknar ekonomiska förutsättningar.

Nyligen har regeringen tillsammans med arbetsmarknadens parter (fack och arbetsgivare) beslutat om ett omställningsstudiestödssystem. Det kommer att göra det möjligt för yrkesverksamma att vidareutbilda sig och behålla 80 procent av lönen. Reformen blir sannolikt verklighet redan i höst.

Vill du berätta om dina behov?

Vi vill höra dina tankar om vad du tror att ditt yrke kommer att kräva för kompetens, vilken form av utbildning som skulle passa dig bäst om du skulle vidareutbilda dig och hur du fortsätter att vara attraktiv på arbetsmarknaden.

Syftet med samtalet är att få en fördjupad bild av våra medlemmars behov av kompetens och utbildning – nu och i framtiden. Då kan vi också påverka det utbildningsutbud som finns idag till det bättre!

Anmäl ditt intresse genom att mejla till kompetens@vision.se om du tillhör en av följande yrkesgrupper:

  • socialsekreterare
  • behandlingsassistent eller socialpedagog
  • biståndshandläggare
  • kurator

Så går samtalet till

Vi kommer att välja ut cirka fem personer i varje yrkesgrupp och bjuda in till ett digitalt samtal via Teams eller Zoom. Samtalet kommer att pågå cirka en timme.

Samtalet är i form av en så kallad fokusgrupp där du medverkar tillsammans med andra. Det du säger i samtalet kommer bara att behandlas av oss (fokusgruppledarna) och anonymiseras om de skulle användas i en framtida rapport.

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta fokusgruppledare Olof Ambjörn via olof.ambjorn@vision.se eller Asmir Hajdarevic via asmir.hajdarevic@vision.se.

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Om Vision

Kurser och aktiviteter

Vad är på gång inom Vision? Sök bland våra kurser och aktiviteter.

Alla kurser och aktiviteter

Utvecklas med Vision

Vi vill att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Därför erbjuder vi dig som är medlem ett helt paket av tjänster som kan stötta dig under hela ditt jobbliv.

Din utveckling

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss