Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Berätta om dina kompetensbehov

Välkommen att delta i ett samtal om din kompetens och utveckling!

Bakgrund

Hälften av Visions medlemmar tror att de kommer behöva vidareutbilda sig, de flesta inom de tre närmsta åren, visar Visions kompetensundersökning från förra året. Ett stort hinder för att vidareutbilda sig är att ekonomiska förutsättningar saknas för de flesta.

Regeringen har nyligen, tillsammans med arbetsmarknadens parter (fack och arbetsgivare), beslutat om ett omställningsstudiestödssystem som kommer göra det möjligt för yrkesverksamma att vidareutbilda sig och behålla 80 procent av lönen. Reformen blir sannolikt verklighet redan i höst.

Vill du berätta om dina behov?

Vi vill höra dina tankar om vad du tror att ditt yrke kommer att kräva för kompetens, vilken form av utbildning som skulle passa dig bäst om du skulle vidareutbilda dig samt hur du fortsätter att vara attraktiv på arbetsmarknaden. Syftet med samtalet är att få en fördjupad bild av våra medlemmars behov av kompetens och utbildning – nu och i framtiden. Då kan vi också påverka det utbildningsutbud som finns idag till det bättre!

Anmäl ditt intresse genom att mejla kompetens@vision.se om du tillhör en av följande yrkesgrupper:

  • Socialsekreterare
  • Behandlingsassistenter/socialpedagoger
  • Biståndshandläggare
  • Kuratorer

Vi kommer att välja ut ca fem personer i varje yrkesgrupp och bjuda in till ett digitalt samtal (Teams, Zoom) som kommer pågå cirka en timme. Samtalet kommer att ske i form av en så kallad fokusgrupp där du medverkar tillsammans med andra. Det du säger i samtalet kommer endast att behandlas av oss (fokusgruppledarna) och anonymiseras vid eventuell användning i en framtida rapport.

Om du har några frågor så är du välkommen att kontakta fokusgruppledare Olof Ambjörn (olof.ambjorn@vision.se) eller Asmir Hajdarevic (asmir.hajdarevic@vision.se).

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Nyheter

Till arkivet

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kurser och aktiviteter

Vad är på gång inom Vision? Sök bland våra kurser och aktiviteter.

Alla kurser och aktiviteter

Utvecklas med Vision

Vi vill att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Därför erbjuder vi dig som är medlem ett helt paket av tjänster som kan stötta dig under hela ditt jobbliv.

Din utveckling

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar