Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • En man läser en platsannons.

Att förstå en platsannons

Gör en analys av platsannonsen innan du skriver din ansökan till ett jobb. Det ger dig koll på vad arbetsgivaren vill ha och vad du ska fokusera på.

En platsannons är organisationens beskrivning och önskelista för vad de söker för medarbetare. Det är viktigt att du kan visa att du erbjuder så mycket som möjligt på den önskelistan, eller att du har andra kvaliteter som kompenserar för det du saknar.

Platsannonsens krav och önskemål

När du tolkar en platsannons är det viktigaste att lista ut vad som är krav och vad som är önskemål.

Det finns tre kategorier som man kan dela upp organisationens krav och önskemål i.

  • Vad du ska veta. En del saker måste du veta för att kunna utföra jobbet. Du behöver till exempel ha viss kunskap som kommer med en utbildning, insikter i en bransch, eller kännedom om organisationen eller dess konkurrenter. 
  • Vad du ska kunna göra. En del av det som efterfrågas är färdigheter eller förmågor. Du behöver kanske vara bra på att ta emot klienter, fatta beslut eller redigera text.
  • Hur du ska vara. Troligen behöver du vara på ett visst sätt för att platsa in i arbetsgruppen, kulturen på arbetsplatsen och för att ni ska trivas med varandra. Det brukar också framgå av annonsen. Det kan vara allt ifrån att du bör vara kreativ till att du bör ha humor.

Använd gärna den här mallen för att analysera platsannonsens krav och önskemål.

Arbetsdokument: Att förstå en platsannons (docx)

Krav

En del av det som står i platsannonsen är formella krav som du måste ha. För att jobba som jurist måste du till exempel ha en juristexamen, och för att jobba som Art Director måste du kunna programmet InDesign. 

Önskemål

Andra delar i annonsen kan vara önskemål om vad du ska kunna eller hur du ska vara. En del av det beskrivs rakt ut, och en del kan man läsa mellan raderna eller lista ut på annat sätt.

Det kan till exempel vara önskvärt att du redan behärskar de program som organisationen använder, eftersom det skulle göra startsträckan kortare.

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kurser och aktiviteter

Vad är på gång inom Vision? Sök bland våra kurser och aktiviteter.

Alla kurser och aktiviteter

Utvecklas med Vision

Vi vill att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Därför erbjuder vi dig som är medlem ett helt paket av tjänster som kan stötta dig under hela ditt jobbliv.

Din utveckling