Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Att förstå en platsannons

Gör en analys av platsannonsen innan du skriver din ansökan. Det ger dig koll på vad arbetsgivaren vill ha, och vad du ska fokusera på.

En platsannons är en organisations beskrivning och önskelista över vad de söker för medarbetare. Det är viktigt att man påvisar att man kan erbjuda så mycket som möjligt på den önskelistan, eller att man kan erbjuda andra kvaliteter som kompenserar för det man saknar.

Platsannonsens krav och önskemål

När man tolkar en platsannons är det viktigaste att lista ut vad som är just krav och vad som är önskemål.

Det finns tre kategorier som man kan dela upp organisationens önskemål och krav i.

  • Vad man ska veta. En del saker behöver du veta för att kunna utföra jobbet. Du behöver till exempel ha en viss kunskap som kommer med en utbildning, insikter i en bransch, eller kännedom om organisationen eller dess konkurrenter. 
  • Vad man ska kunna göra. En del av det som efterfrågas är färdigheter eller förmågor. Du behöver kanske vara bra på att ta emot klienter, fatta beslut eller redigera text.
  • Hur man ska vara. För att du ska platsa in i arbetsgruppen och kulturen på arbetsplatsen behöver du troligen vara på ett visst sätt för att ni ska trivas med varandra. Det brukar också framgå av annonsen och kan vara alltifrån att du bör vara kreativ, till att du bör ha humor.

Krav

En del av det som står är formella krav som du måste ha. För att jobba som jurist måste du ha en juristexamen och för att jobba som Art Director måste du kunna programmet InDesign. 

Önskemål

Andra delar i annonsen kan vara önskemål om vad du ska kunna eller hur du ska vara. En del av det beskrivs rakt ut och en del kan man läsa mellan raderna, eller lista ut på annat håll. Det kan till exempel vara önskvärt att man redan behärskar de program som används inom organisationen eftersom det skulle göra startsträckan kortare.

Arbetsdokument: Att förstå en platsannons (docx)

Nyheter

Till arkivet

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kurser och aktiviteter

Vad är på gång inom Vision? Sök bland våra kurser och aktiviteter.

Alla kurser och aktiviteter

Utvecklas med Vision

Vi vill att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Därför erbjuder vi dig som är medlem ett helt paket av tjänster som kan stötta dig under hela ditt jobbliv.

Din utveckling

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar