Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Min kompetens

I jakten på drömjobbet måste man börja med sig själv. För att veta var du kommer trivas behöver du först veta vem du är till fullo och kartlägga din kompetens.

Kompetens är alla de saker som gör att du kan göra ett bra jobb. Det är alltså inte dina formella meriter såsom examen och jobberfarenhet i sig - utan snarare vad du lärt dig och hur du utvecklats. Grunden i att kartlägga sig själv är att skapa en helhetsbild av vad du kan tillföra.

Börja med de här områdena så har du en riktigt bra grund att stå på. Här kan du ladda ner ett dokument att fylla i dina svar:

Arbetsdokument: Min kompetens (docx)

Vad jag har kunskap om

En del av dina kompetenser består av sådant som du vet. Du kan till exempel ha kunskap som du fått med en utbildning, insikter i en bransch du samlat på dig, eller kännedom om en organisation eller dess konkurrenter. En del kan du ha läst dig till och en del kan du har lärt dig genom erfarenhet.

Vad jag kan göra

Andra kompetenser har du i form av färdigheter eller förmågor. Du behöver kanske vara bra på att ta emot klienter, fatta beslut eller redigera text.

Hur jag är

Förutom att du kan en hel del, så är du också på ett visst sätt. Olika sätt att vara platsar olika bra i särskilda sammanhang, arbetsgrupper och företagskulturer. Detta kan vara alltifrån att du är kreativ, till att du jobbar bäst under press, till att du har humor.

Var jag trivs

Olika människor trivs olika bra beroende på miljön de är i. Vissa trivs bäst när det är organiserat och finns tydliga riktlinjer, andra trivs i kreativa miljöer som är ombytliga och där struktur näst intill saknas. Ta reda på var du trivs och vad du har för krav på en arbetsplats.

Andra faktorer

Här är några exempel på faktorer som kan vara viktiga (det finns många andra):

 • Med stort samhällsansvar
 • Där det finns tydlig struktur
 • Med tydlig hierarki
 • Högt i tak
 • Sociala kontakter
 • I en viss typ bransch
 • Offentlig, privat eller ideell verksamhet
 • I en internationell organisation
 • I en stor, medelstor eller liten organisation
 • Geografisk placering av kontor
 • Könsfördelning
 • Mångfald

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kurser och aktiviteter

Vad är på gång inom Vision? Sök bland våra kurser och aktiviteter.

Alla kurser och aktiviteter

Utvecklas med Vision

Vi vill att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Därför erbjuder vi dig som är medlem ett helt paket av tjänster som kan stötta dig under hela ditt jobbliv.

Din utveckling

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar