Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Skriva cv

I Visions cv-mallar får du tips på vad ditt cv ska innehålla och hur det kan utformas. En hjälp på vägen för att du ska få det jobb du vill ha.

En cv ska presentera dina tidigare erfarenheter som är relevanta i förhållande till det jobb du söker idag. Baserat på vad du har gjort bedömer rekryteraren vad du kan bidra med i framtiden. När man läst din cv ska det vara självklart inte bara att du har kompetensen för jobbet, utan också varför du söker det här jobbet, även om det också förtydligas med hjälp av personliga brevet.

Grundläggande principer för att skriva cv

  • Max två sidor långt
  • Korrekt stavning och grammatik genomgående
  • Tydliga rubriker och underrubriker för respektive erfarenhet
  • Kontaktuppgifter på varje sida
  • Referenser lämnas på begäran
  • Ange erfarenheter i omvänd kronologisk ordning: den senaste erfarenheten först.

Rikta och var relevant

Den information som du väljer att presentera och lyfta upp ska vara relevant i förhållande till jobbet du söker. 

Du måste också se till att ha en röd tråd genom hela din karriär. Hur du väljer att presentera dina tidigare erfarenheter spelar stor roll i hur du och dina erfarenheter uppfattas och tolkas. Du kan ha haft ett jobb som inte är direkt kopplat till det jobb du nu söker, men försök hitta de gemensamma nämnarna och skala bort det som inte är värt att lyfta upp - så att den röda tråden förstärks.

Redovisa resultat och skapa trovärdighet

Det är viktigt att du beskriver dina erfarenheter så att rekryteraren förstår vad de innebär. Förutom att viss information ska framgå, måste den även vara trovärdig. Ett bra sätt är därför att använda sig av fakta. Till exempel är meningen "Under min tid på avdelningen förbättrade vi servicenivån med 22 %" mer trovärdig och beskrivande än "Under min tid på avdelningen förbättrade vi servicenivån". Och "Jag har hjälpt över 300 kommuninvånare" är bättre än "Mitt jobb var att hjälpa kommuninvånare".

Översiktligt och korrekt

Din cv behöver inte vara specialdesignad och spännande rent grafiskt, men den ska vara tydlig. Fokusera på att låta innehållet (dig!) fånga intresse snarare än formgivningen. Tydlighet är A och O, så att man lätt kan överskåda din cv och snabbt navigera i den.

Mall för cv (pdf)

Få ditt cv granskat

Skicka in ditt cv och personliga brev och låt Visions jobbexperter granska dem. Inom 24 timmar får du förslag på hur du kan göra det ännu bättre, och öka dina chanser att få jobbet.

Cv-granskning

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kurser och aktiviteter

Vad är på gång inom Vision? Sök bland våra kurser och aktiviteter.

Alla kurser och aktiviteter

Utvecklas med Vision

Vi vill att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Därför erbjuder vi dig som är medlem ett helt paket av tjänster som kan stötta dig under hela ditt jobbliv.

Din utveckling

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar