Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

En vinnande Linkedin-profil

Linkedin är världens största affärsnätverk med 300 miljoner medlemmar. Användandet i Sverige ökar, tillväxttakten är cirka 25 000 nya medlemmar i månaden och idag finns det nästan tre miljoner registrerade medlemmar.

Du kan använda Linkedin för att nätverka med gamla kollegor och även utöka nätverket och skapa nya kontakter i de branscher och organisationer du är intresserad av. Vissa jobb annonseras också ut enbart på Linkedin.

Det är även ett sätt att visa din profil för omgivningen, man kan säga att det är som ett digitalt visitkort. Många arbetsgivare och de flesta rekryteringsföretag kollar upp sina jobbkandidaters Linkedin-profiler inför en rekrytering. När du söker jobb och ska skriva en ansökan eller gå på intervju kan du omvänt läsa på om arbetsgivaren och även läsa på om den person som du ska träffa.

Att tänka på när du skriver Linkedin-profil

Dina inställningar

Ställ in dina inställningar så dina uppdateringar inte syns, annars kommer varje ändrad detalj resultera i att dina kontakter får en notering att du ändrat din statusuppdatering. När du är klar med din profil kan du dock ändra inställningen så att andra ser vad du gör.

Profiler på olika språk

Du kan skapa på profiler på olika språk men använda samma inloggning. 

Namn och titel eller "tagline"

Under ditt namn kan du kort beskriva din yrkestitel som kan vara allt från student, personalvetare, socionom till filosofie kandidat. Det har blivit allt vanligare att lägga in säljande ord innan titeln som exempelvis drivande och serviceinriktad. Din "tagline" blir då "Drivande och serviceinriktad student". Eller "Erfaren personalvetare med specialistkunskaper i arbetsrätt". På så sätt kan du förstärka ditt budskap. De värdeladdade ord som du använder ska dock vara genuint förankrade hos dig själv, det vill säga äkta.

Professionellt foto och länk till din profil

Se till att ha ett genomtänkt och professionellt foto på dig själv. Under ditt foto finns en länk. Kopiera länken och ha i din mejlsignatur, i ditt cv eller på ditt visitkort. Om någon klickar på länken kommer de till din Linkedin-profil. Du kan också anpassa den länken så den blir kortare.

Sammanfattning

I sammanfattningen kan du beskriva dina kompetenser och nyckelområden som du främst söker jobb inom. Här sätter du tonen för hur andra ska se på din bakgrund och läsa ditt cv. Sammanfattningen är också bland det första som en läsare av din profil ser i mobilapplikationen. Du kan också lägga in ditt cv här som en bilaga, eller länka till en hemsida eller liknande.

Kontaktuppgifter

Glöm inte bort att lägga in relevanta och aktuella kontaktuppgifter så som telefonnummer och e-postadress. Det är ett förekommande klagomål från många inom rekryterings- och bemanningsbranschen att det är svårt att få tag på folk då kontaktuppgifterna inte stämmer. Tänk på att rekryteringsprocesserna ibland går fortare än man tror.

Anställningar

Linkedin används ju även av dina chefer, kollegor, studentkamrater, konkurrenter och kunder, så var försiktig med att lägga ut information som kan klassas som känslig. Självfallet kan du under dina anställningar lyfta fram de resultat och utmaningar som du är stolt över!

Kontakter

Du bjuder sedan in kollegor, studenter och vänner till att vara "vänner" med dig. Genom denna "vänskap" ser ni varandras profiler, aktiviteter och övriga kontakter. Hur många kontakter du kan ha varierar från person till person. Det handlar om ålder, yrkesroller, tradition, syn på sociala medier och din syn på hur du vill använda Linkedin.

Utbildningar

Glöm inte att marknadsföra din utbildning och dina ämnesval med några korta ord. Du kan också beskriva eller länka till din examensuppsats på Linkedin.

Kompetenser

Fyll i dina kompetenser för en mer komplett yrkesprofil på Linkedin. Kompetenserna kan senare intygas av dina kontakter och ge dig ytterligare nyckelord som gör din profil mer sökbar.

Projekt

Här kan du lägga in fördjupade beskrivningar på de projekt som du arbetat med. För dig som arbetat mycket i projektform är detta ett bra skyltfönster.

Grupper

Det finns det hur många grupper och nätverk som helst. Vissa av dem ger en mycket bra möjlighet till såväl kompetensutveckling som "nätverkande". Du kan också delta i de intressanta diskussioner som finns inom gruppen.

Rekommendationer

Detta är ett sätt att synliggöra dina referenser från kollegor, chefer eller andra som du har eller har haft kontakt med i yrkeslivet. För att be om en rekommendation; gå in på "redigera profil" och därefter rubriken "rekommendationer" och klicka på "redigera". Då dyker en länk upp till höger "be om en rekommendation".

Följa

Du kan följa arbetsgivare som är intressanta för dig. Flödet av nyheter och diverse uppdateringar kan leda dig till nya kontakter. Det kan också hjälpa dig att få en bild av arbetsgivarens företags- eller organisationskultur.

Linkedin-granskning

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kurser och aktiviteter

Vad är på gång inom Vision? Sök bland våra kurser och aktiviteter.

Alla kurser och aktiviteter

Utvecklas med Vision

Vi vill att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Därför erbjuder vi dig som är medlem ett helt paket av tjänster som kan stötta dig under hela ditt jobbliv.

Din utveckling

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar