Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Två kollegor tittar på en dator tillsammans.

En vinnande Linkedin-profil

Linkedin är ett användbart verktyg när du söker jobb och vill nätverka med andra. Här får du tips om hur du skapar en Linkedin-profil som ger rätt intryck.

Linkedin är världens största affärsnätverk med 300 miljoner medlemmar. Användandet i Sverige ökar; tillväxttakten är cirka 25 000 nya medlemmar i månaden och i dag finns det nästan tre miljoner registrerade medlemmar.

Du kan använda Linkedin för att nätverka med gamla kollegor, utöka ditt nätverk och skapa nya kontakter i de branscher och organisationer som du är intresserad av. Vissa jobb annonseras också bara ut på Linkedin.

Linkedin är även ett sätt att visa din profil för omgivningen. Man kan säga att det är som ett digitalt visitkort. Många arbetsgivare och de flesta rekryteringsföretag kollar upp sina jobbkandidaters Linkedin-profiler inför en rekrytering.

Det fungerar också omvänt. När du söker jobb och ska skriva en ansökan eller gå på intervju kan du läsa på om arbetsgivaren och om den person som du ska träffa.

Linkedin-granskning

Att tänka på när du skriver Linkedin-profil

Dina inställningar

Ställ in dina inställningar så dina uppdateringar inte syns. Annars kommer varje ändrad detalj resultera i att dina kontakter får en notis om att du ändrat din statusuppdatering. När du är klar med din profil kan du dock ändra inställningen så att andra ser vad du gör.

Profiler på olika språk

Du kan skapa på profiler på olika språk men använda samma inloggning.

Namn och titel eller tagline

Under ditt namn kan du kort beskriva din yrkestitel, som kan vara allt från student, personalvetare och socionom till filosofie kandidat.

Det har blivit allt vanligare att skapa en tagline genom att lägga in säljande ord innan titeln, som exempelvis drivande och serviceinriktad. Din tagline kan då bli "drivande och serviceinriktad student" eller "erfaren personalvetare med specialistkunskaper i arbetsrätt".

På så sätt kan du förstärka ditt budskap. De värdeladdade ord som du använder ska dock vara genuint förankrade hos dig själv.

Professionellt foto och länk till din profil

Se till att ha ett genomtänkt och professionellt foto på dig själv på din Linkedin-profil.

Under ditt foto finns en länk. Kopiera länken och ha med i din mejlsignatur, i ditt cv eller på ditt visitkort. Om någon klickar på länken kommer de till din Linkedin-profil. Du kan också anpassa den länken så att den blir kortare.

Sammanfattning

I sammanfattningen kan du beskriva dina kompetenser och nyckelområden som du främst söker jobb inom. Här sätter du tonen för hur andra ska se på din bakgrund och läsa ditt cv.

Sammanfattningen är bland det första som en läsare av din profil ser i mobilapplikationen. Du kan också lägga in ditt cv här som en bilaga, eller länka till en hemsida eller liknande.

Kontaktuppgifter

Glöm inte bort att lägga in relevanta och aktuella kontaktuppgifter, såsom telefonnummer och mejladress. Det är ett förekommande klagomål inom rekryterings- och bemanningsbranschen att det är svårt att få tag på folk då kontaktuppgifterna inte stämmer. Tänk på att rekryteringsprocesserna ibland går fortare än du tror.

Anställningar

Linkedin används ju även av dina chefer, kollegor, studentkamrater, konkurrenter och kunder. Var därför försiktig med att lägga ut information som kan klassas som känslig. Självfallet kan du under dina anställningar lyfta fram de resultat och utmaningar som du är stolt över!

Kontakter

Bjud in kollegor, studenter och vänner till att vara kontakter med dig. På så sätt kan ni se varandras profiler, aktiviteter och andra kontakter.

Antalet kontakter varierar från person till person. Det kan handla om ålder, yrkesroller, tradition, syn på sociala medier och din syn på hur du vill använda Linkedin.

Utbildningar

Glöm inte att marknadsföra din utbildning och dina ämnesval med några korta ord. Du kan också beskriva eller länka till din examensuppsats på Linkedin.

Kompetenser

Fyll i dina kompetenser för en mer komplett yrkesprofil på Linkedin. Kompetenserna kan senare intygas av dina kontakter och ge dig ytterligare nyckelord som gör din profil mer sökbar.

Projekt

Här kan du lägga in fördjupade beskrivningar på de projekt som du arbetat med. För dig som arbetat mycket i projektform är detta ett bra skyltfönster.

Grupper

Det finns hur många grupper och nätverk som helst. Vissa av dem ger en mycket bra möjlighet till såväl kompetensutveckling som nätverkande. Du kan också delta i de intressanta diskussioner som finns inom gruppen.

Rekommendationer

Detta är ett sätt att synliggöra dina referenser från kollegor, chefer eller andra som du har eller har haft kontakt med i yrkeslivet. För att be om en rekommendation går du in på "redigera profil", därefter rubriken "rekommendationer" och klickar på "redigera". Då dyker en länk upp till höger med texten "be om en rekommendation".

Följa

Du kan följa arbetsgivare som är intressanta för dig. Flödet av nyheter och diverse uppdateringar kan leda dig till nya kontakter. Det kan också hjälpa dig att få en bild av arbetsgivarens företags- eller organisationskultur.

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Om Vision

Kurser och aktiviteter

Vad är på gång inom Vision? Sök bland våra kurser och aktiviteter.

Alla kurser och aktiviteter

Utvecklas med Vision

Vi vill att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Därför erbjuder vi dig som är medlem ett helt paket av tjänster som kan stötta dig under hela ditt jobbliv.

Din utveckling

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss