Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Checklista om du blir uppsagd på grund av arbetsbrist

Att tänka på om du blir uppsagd på grund av arbetsbrist.

Före uppsägningen

 • Din arbetsgivare måste förhandla med Vision och följa turordningsreglerna.
 • Du har rätt till ett skriftligt uppsägningsbesked.

När du fått besked om uppsägning

 • Anmäl anspråk på företrädesrätt till återanställning skriftligt till arbetsgivaren. Skriv till exempel: "Jag anmäler anspråk på rätt till återanställning", och uppge namn och personnummer.
 • Om det finns trygghetsavtal eller omställningsavtal, anmäl tillsammans med din arbetsgivare att du vill ta del av det.

  Omställning
 • Gå till Arbetsförmedlingen och hör vad de kan hjälpa dig med. Du har rätt att gå dit på betald arbetstid under uppsägningstiden.
 • Titta på Visions karriärsidor på vision.se, och ta gärna kontakt med karriärrådgivare och cv-coacher för att få hjälp i din väg fram till ett nytt jobb.

  Karriärtjänster
 • Be att få ett tjänstgöringsbetyg från din arbetsgivare.
 • Hämta en blankett för arbetsgivarintyg på Arbetsförmedlingen. Den måste din arbetsgivare fylla i, för att du ska få a-kassa om du inte hunnit få jobb när din uppsägningstid är slut.

När uppsägningstiden upphör

 • Anmäl dig hos arbetsförmedlingen direkt, på din första arbetslösa dag. Skicka anmälan om arbetslöshet och arbetsgivarintyg till a-kassan.
 • Ansök om ersättning från Visions inkomstförsäkring, om du uppfyller villkoren.

  Inkomstförsäkring
 • Gå igenom dina försäkringar. Hur påverkas skyddet när din anställning upphör? Det gäller bland annat grupplivförsäkring och pensionsinbetalningar.

  Avtalsförsäkringar
 • Meddela Vision att du har ändrad inkomst, antingen genom att logga in på vision.se och ändra dina uppgifter själv eller genom att ringa Vision Direkt.

  Kontakta Vision
 • Se till att din semesterersättning är rätt uträknad och att det inte görs något avdrag för förskottssemester.

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar