Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Medarbetare samtalar om pensionsavtal.

Vill du byta pensionsavtal till AKAP-KL?

Det finns två olika pensionsavtal för dig som arbetar inom kommun och region: KAP-KL och AKAP-KL. Här får du tips om när det kan löna sig att byta avtal eller inte.

Inom kommun, region och Pacta finns två pensionsavtal:

  • KAP-KL som främst gäller anställda födda 1985 eller tidigare.
  • AKAP-KL som främst gäller anställda födda 1986 eller senare.

Men du som är född 1985 eller tidigare och har en månadslön över 38 400 kr (år 2017) kan gå över till AKAP-KL. Bytet ska vara frivilligt.

Vill du byta? Gör detta innan

Båda avtalen är fullvärdiga pensionssystem, men beroende på hur ditt yrkesliv och din löneutveckling ser ut kan något av avtalen ge en bättre tjänstepension. En del av KAP-KL ger så kallad förmånsbestämd tjänstepension, som innebär att du är garanterad en viss procent av din lön efter pensioneringen. För att få en full förmån krävs 30 års anställningstid.

När lönar det sig att byta?

Om du förväntas ha större delen av ditt yrkesliv inom kommun- eller regionsektorn kan du tjäna på att gå kvar på KAP-KL. Särskilt om du gör lönekarriär lite senare i livet, exempelvis genom att utbilda dig eller få en chefsbefattning.

Om du bara kommer att arbeta inom den sektorn i ett par år kan i stället AKAP-KL ge dig en bättre tjänstepension.

Det krävs individuella beräkningar för att se om just du tjänar på ett byte eller inte. Vision kan aldrig ge rådgivning om vilket avtal som blir bäst för dig, utan du behöver göra ett eget val efter att ha tagit del av information och beräkningar.

För dig som är förtroendevald

Innan bytet går igenom ska arbetsgivaren informera det lokala facket.

En arbetsplats för alla

Vision jobbar för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling.

En arbetsplats för alla

Jämställdhet

Kvinnor och män ska ha lika rättigheter och praktiska möjligheter till arbete, inflytande och utveckling i sitt yrke och på sin arbetsplats.

Jämställdhet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss