Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vill du byta pensionsavtal till AKAP-KL?

Det finns två olika pensionsavtal för dig som arbetar inom kommun och region: KAP-KL och AKAP-KL. Här får du tips om när det kan löna sig att byta avtal eller inte.

Inom kommun, region och Pacta finns två pensionsavtal:

  • KAP-KL som främst gäller anställda födda 1985 eller tidigare.
  • AKAP-KL som främst gäller anställda födda 1986 eller senare.

Men du som är född 1985 eller tidigare och har en månadslön över 38 400 kr (år 2017) kan gå över till AKAP-KL. Bytet ska vara frivilligt.

Vill du byta? Gör detta innan

Båda avtalen är fullvärdiga pensionssystem, men beroende på hur ditt yrkesliv och din löneutveckling ser ut kan något av avtalen ge en bättre tjänstepension. En del av KAP-KL ger så kallad förmånsbestämd tjänstepension, som innebär att du är garanterad en viss procent av din lön efter pensioneringen. För att få en full förmån krävs 30 års anställningstid.

När lönar det sig att byta?

Om du förväntas ha större delen av ditt yrkesliv inom kommun- eller regionsektorn kan du tjäna på att gå kvar på KAP-KL. Särskilt om du gör lönekarriär lite senare i livet, exempelvis genom att utbilda dig eller få en chefsbefattning.

Om du bara kommer att arbeta inom den sektorn i ett par år kan i stället AKAP-KL ge dig en bättre tjänstepension.

Det krävs individuella beräkningar för att se om just du tjänar på ett byte eller inte. Vision kan aldrig ge rådgivning om vilket avtal som blir bäst för dig, utan du behöver göra ett eget val efter att ha tagit del av information och beräkningar.

För dig som är förtroendevald

Innan bytet går igenom ska arbetsgivaren informera det lokala facket.

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar