Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vision uppmärksammar 8 mars

Som feministiskt förbund är den internationella kvinnodagen viktig för Vision. Vi uppmärksammar dagen på flera olika sätt.

Utfrågning med politiker: Hur når vi jämställda villkor i välfärden?

Jämställdhet är viktigt för Visions medlemmar som jobbar i den kvinnodominerade välfärden. Tyvärr ser vi att våra medlemmar, män och kvinnor, som jobbar som till exempel socialsekreterare, handläggare, tandsköterskor och första linjens chefer har betydligt sämre villkor än i mansdominerade yrken, branscher och sektorer.

Visions förbundsordförande Veronica Magnusson frågar ut riksdagspolitiker om hur vi når jämställda löner, pensioner och en arbetsmiljö som inte sliter ut välfärdens chefer och medarbetare. Följ Vision och Veronica i sociala medier för att se utfrågningarna. Filmerna publiceras även nedan: 

Inspirationsföreläsning: Rätt lön och ekonomisk självkänsla – Bli mer ekonomiskt självständig!

Datum och tid

8 mars kl 11.30-12.30

Om föreläsningen

Välkommen på en inspirerande föreläsning med sparekonomen Shoka Åhrman om hur du kan få bättre koll på din privatekonomi. Du kommer att få olika tips på vad du själv kan göra för att skaffa dig ekonomisk självkänsla och öka din ekonomiska självständighet.

Men allt börjar med en rätt lön, därför inleder vi med och berättar hur Visions lönepolitik ska bidra till mer jämställda löner.

Bakgrunden till att vi genomför denna föreläsning på Internationella kvinnodagen är att ett av Sveriges sex jämställdhetspolitiska mål handlar om just ekonomisk jämställdhet. ”Kvinnor och män ska ha samma möjligheter och villkor i fråga om betalt arbete som ger ekonomisk självständighet livet ut.”

Anmäl dig till inspirationsföreläsningen (logga in)

Ej medlem? Delta ändå! 

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar