×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Webbinarier - lika rättigheter och möjligheter

Som medlem i Vision är du välkommen att delta på kostnadsfria webbinarier inom En arbetsplats för alla. Webbinarierna spelas in och ligger kvar i 30 dagar.

Kommande webbinarier

  • Bortvald på jobbet – att bli diskriminerad på grund av hudfärg/etnicitet     

    14 oktober 12-13 

Vad gör ensamhet med den som ofta befinner sig i minoritet i samhället och på sin arbetsplats? Vilken roll kan facket spela för den som utsätts för exkludering och diskriminering? Utifrån egna erfarenheter och forskning kommer Seher Yilmaz att hjälpa oss att navigera i relationen mellan diskriminering, arbetsmiljö och rasism – allt för att du ska kunna bidra till en arbetsplats för alla.

Seher Yilmaz är statsvetare och kommunikatör och var tidigare ordförande för Rättviseförmedlingen och konsult på Prime. I dag arbetar hon som organisationsutvecklare med fokus på jämlikhetsfrågor. Hon är aktuell med boken Vad jag pratar om när jag pratar om rasism som kom i augusti i år.

Anmäl dig här        

  • Psykisk ohälsa på jobbet

    11 november 12-13

Nedstämdhet, ångest eller andra psykiska besvär är vanliga orsaker till sjukskrivning. Ändå pratas det sällan om psykisk ohälsa på jobbet. Som chef och arbetskamrat  kan man i många fall bidra till en förändring som motverkar sjukskrivning eller påskyndar rehabilitering.

Ann-Margret Fredriksson är ambassadör för Hjärnkoll, en organisation vars syfte är att öka kunskapen och minska stigmat som är kopplat till psykisk ohälsa. Ann-Margret drabbades själv av panikångest, oro och depressioner samt svår hälsoångest som under många år påverkade hennes liv på ett negativt sätt. Under Ann-Margrets föreläsning får vi följa hennes livshistoria, hur den psykiska ohälsan utvecklades och hur hon i dag har lyckats skapa ett meningsfullt och bra liv.

Anmäl dig här

  • Ålderism och åldersdiskriminering i arbetslivet

    2 december kl 12-13

Är diskrimineringslagen ett tillräckligt verktyg för att komma till rätta med ålderism i arbetslivet? Hur ser ålderismen ut och hur har diskrimineringslagen använts för att motverka detta? Detta kommer Eva-Maria Svensson att prata om och hon kommer också att beröra Seniordelegationens betänkande.

Eva-Maria Svensson är professor, docent, jur.dr i rättsvetenskap vid juridiska institutionen på Göteborgs universitet. Hon har också deltagit i delegationen för Senior arbetskraft och skrivit en rapport om Åldersdiskriminering och ålderism i arbetslivet.

Anmäl dig här

Tidigare webbinarier

Nyheter

Så minskar du risken för kognitiv överbelastning vid distansarbete

Arbetsdagen börjar och du tar plats vid ditt köksbord som blivit din nya arbetsplats. Du går igenom mejlen under morgonens första digitala möte samtidigt som olika chattkanaler pockar frenetiskt på din uppmärksamhet. Det borras inne hos grannen och både katt och sambo rör sig i bakgrunden. Känner du igen dig? Du är inte ensam. Den kognitiva påfrestningen på hjärnan ökar när vi jobbar mer digitalt. Så här kan du göra för att minska störningar i hemmakontoret.  2021-04-28

Så skapar du en mer jämställd arbetsplats

Vision jobbar aktivt för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill skapa en arbetsplats där alla känner sig välkomna och inkluderande. Här är 5 tips för hur du kan vara med och bidra till en mer jämställd arbetsplats.  2021-03-08

Uppmärksamma trakasserier – extra viktigt vid distansarbete

Förebyggande insatser är avgörande för att motverka sexuella trakasserier på arbetsplatsen. Utsattheten har inte minskat till följd av coronapandemin då många jobbar på distans, däremot har det blivit svårare att upptäcka. Så här kan du som chef agera.  2021-03-01

Sök jobb i coronatider – så kan du nischa din ansökan

Att söka jobb under en global pandemi när de fysiska mötena är begränsade är en utmaning. Men det skapar också möjligheter på både kort och lång sikt, särskilt om du är öppen för att testa nya branscher och maxa den digitala arbetsmiljön.  2021-02-14

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri för dig som är medlem och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum