×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ett särskilt utrymme för löneåtgärder avsätts för att över längre tid åtgärda de strukturella löneskillnader som finns...

Yrkande: Ett särskilt utrymme för löneåtgärder avsätts för att över längre tid åtgärda de strukturella löneskillnader som finns vid en jämförelse mellan anställda i svenska kyrkan och anställda i jämförbara yrken inom andra delar av arbetsmarknaden med motsvarande utbildning och ansvar. En förutsättning för att lyckas utjämna dessa löneskillnader är att vi som parter är överens om att vi på vår del av arbetsmarknaden kan tillåta oss en löneutvecklingstakt som, över ett antal år, är högre än industrinormen. Avtalet ska i detta avseende ange en målsättning för vad som ska uppnås och innehålla strategier för att nå målet.Arbetsgivarens kartläggning och analys ska ligga till grund för det ekonomiska utrymme som avsätts där det långsiktiga målet är att förändra det relativa löneläget så att arbetsgivaren ska kunna behålla och rekrytera personal.

Förklaring: Vi vet att våra medlemmar i flera yrken har lägre lön än man har i jämförbara yrken i andra branscher. Främst gäller det yrken där flest kvinnor arbetar. Tiden och värderingarna har skapat den lönebilden. Vi vill att alla, både män och kvinnor, som arbetar inom Svenska Kyrkan ska värderas högre, och att arbetsgivaren ska vara beredd att betala mer för det.
Förändringen ska ske lokalt, eftersom förhållandena är olika hos olika arbetsgivare – vissa släpar efter mer än andra. Det kommer också att ta tid. För att åstadkomma beständiga förändringar behövs en långsiktig strategi där vi efterhand, i flera olika steg, gör förändringar i lönerna så att vi på några års sikt kan utjämna löneskillnaderna.

Gör skillnad på jobbet med Engagemangskiosken

Rätt lön för dig

Rätt lön för dig

Lön, Lunch

Hur hänger förutsättningar, utveckling och lön ihop? Bjud in till en lunch och snacka med dina kollegor.

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum