×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ansvarsarbetstid

Yrkande: Ansvarsarbetstid innebär att en enskild överenskommelse träffas mellan närmaste chef och arbetstagare som omprövas varje år i samband med löneöversyn. Överenskommelse om Ansvarsarbetstid är helt frivillig och bygger på ömsesidigt ansvar och förtroende. Ansvarsarbetstid innebär att arbetstagaren förlägger arbetstiden utifrån verksamhetens krav och arbetstagarens behov av ledighet i direkt dialog med sin chef. Arbetstagaren arbetar i genomsnitt 38 timmar per vecka. Därutöver har arbetstagaren rätt till två fridagar per vecka. Ledighet del av dag eller dag(ar) kan tas ut när verksamheten så tillåter. Ersättning för övertid och obekväma arbetstider utgår inte utan kompenseras i form av ett fast tillägg per månad på lönen. Om Ansvarsarbetstid inte längre ska tillämpas återgår arbetstagaren till de villkor som gällde innan Ansvarsarbetstid började tillämpas. Den som tillämpar Ansvarsarbetstid omfattas av Arbetstidslagens skyddsregler.

Förklaring: Vision vill skapa förutsättningar för att du själv ska få påverka hur din arbetstid ska förläggas. När du själv kan styra när du ska arbeta, självklart med hänsyn tagen till verksamhetens behov, kan du få ökad kontroll över livspusslet och bättre förena arbetsliv med privatliv.

Gör skillnad på jobbet med Engagemangskiosken

Rätt lön från början

Rätt lön från början

Lön, Filmvisning

Det är viktigt för Visions medlemmar att få rätt lön från början. Visa filmen "Rätt lön från början" för sommarjobbare eller praktikanter.

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum